Onko pihallasi ylimääräisiä hedelmiä tai marjoja? Nyt ne voi lahjoittaa Nurmijärven lasten ja kouluaisten käyttöön

Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Ylimääräiset puutarhan hedelmät ja marjat voi lahjoittaa Nurmijärvellä koululaisten ja lasten käyttöön.

Kunnan julkaiseman tiedotteen mukaan syötäväksi kelpaavia marjoja ja hedelmiä voi lahjoittaa Aleksian keittiöihin ympäri Nurmijärveä: niin kouluihin kuin päiväkoteihinkin. Toimituksia vastaanotetaan ainoastaan keittiöiden aukioloaikoina.

Jos asioi muutoin päiväkodissa tai koulussa, asiasta voi sopia keittiön henkilökunnan kanssa paikan päällä käydessä.

Lahjoituksen voi tehdä soittamalla lähimpään keittiöön arkisin kello 7–9 ja kertomalla, mitä on tuomassa ja kuinka suuresta määrästä on kyse. Toimitusaika sovitaan yhdessä keittiön kanssa.

–  Olemme jo keittiöissämme vastaanottaneet useiden vuosien ajan syksyisin mm. omenoita, mutta yhtenäistä toimintatapaa kuntalaisille meillä ei ole aiemmin ollut, Nurmijärven kunnan ruokapalveluista vastaavan Aleksia-liikelaitoksen ruokapalveluasiantuntija Iris Vikman kertoo.

Yksittäisten keittiöiden kokemuksen perusteella tänä vuonna päätettiinkin toteuttaa elo–syyskuulle kampanja, jossa lähes kaikissa Aleksian keittiöissä vastaanotetaan kuntalaisilta ylimääräisiä hedelmiä tai marjoja, joita tarjotaan asiakkaille.

– Esimerkiksi omenat, luumut ja viinimarjat maistuvat terveellisenä ruoan lisänä ravintoloissamme.

Lahjoituksen voi toimittaa omalla astialla ja keittiöhenkilökunta vastaanottaa tuotteet niin, että oman astian saa takaisin jo tuodessa. Hedelmiä ja marjoja tuodessa tulee huomioida turvavälit ja käyttää kasvomaskia.

Lisätiedot lahjoituksista ja keittiöiden yhteystiedot osoitteesta www.nurmijarvi.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut