Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Aluehallintovirastossa hämmennyttiin hallituksen kritiikistä – Näin ylijohtaja vastaa moitteisiin lasten harrastusten vaikeuttamisesta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kiristi torstaina pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia. Uudet rajoitukset tulevat voimaan ensi viikon perjantaina.

Kritiikkiä on saanut erityisesti lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittaminen.

Avin ylijohtaja Merja Ekqvist kertoo Helsingin Sanomille, että avissa ollaan hämmentyneitä hallituksen kritiikistä. Esimerkiksi opetusministeri Li Andersson kirjoitti Twitterissä, että päätös lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksista oli viranomaisen eikä hallituksen.

Ekqvisti sanoo HS:n haastattelussa, että avi on tehnyt päätöksen toimivaltaisena viranomaisena eikä sitä ole tehty yksin.

Eilinen päätös perustuu Ekqvistin mukaan vahvasti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän lausuntoihin sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjaukseen.

Ekqvist kertoo, ettei mikään taho ottanut lausunnoissaan erikseen kantaa siihen, koskevatko rajoitukset eri tavalla lapsia ja nuoria.

– Vielä maanantaina ja tiistaina on THL:ltä varmistettu, onko päätös epidemiologisesti välttämätön, Etelä-Suomen avin ylijohtaja korostaa.

Hän muistuttaa, että kKoronatilanne on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä vakava eikä rokotekattavuus vielä tarpeeksi hyvä.

– Toivomme, että ihmiset jaksaisivat puristaa vielä muutaman viikon, jotta meillä on parempi näköala syksyyn, Ekqvist sanoo HS:n haastattelussa.

Uudet rajoitukset ovat voimassa 12. syyskuuta saakka.