Heikkilä kolmas Lahden SM-rallissa – mestaruus ratkeaa kauden päätösosakilpailussa

Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä on ajanut kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa kolmanneksi SM Top Building Rallissa. Eroa kärkeen jäi 20,2 sekuntia. Toiseksi korkeimmat SM-pisteet pitävät Heikkilän tiukasti mestaruustaistelussa mukana.

Yleiskilpailun kolmas sija kääntyy toiseksi suurimmaksi pistesaldoksi, kun vieraileva virolaiskuljettaja ja kilpailun voittanut Egon Kaur ei aja SM1-luokan sarjapisteistä. Heikkilä on nyt SM1-luokan pistetaulukossa toisena ennen kauden päättävää, Kokkolassa 25.–26.9. ajettavaa SM KokUa 60-v Juhlarallia.

Lahden seudulla ajetun kilpailun yhteydessä ajettiin myös historic-autojen EM-osakilpailu. Perjantaina historicit ajoivat erikoiskokeet kahteen kertaan ennen SM-sarjaa, joka vaikutti tien pintaan. Heikkilän perjantai käynnistyi vauhdikkaasti toiseksi nopeimmalla ajalla. Toiselle erikoiskokeelle Heikkilä ajoi pohja-ajan ja kolmannella erikoiskokeella Heikkilä oli neljänneksi nopein. Yötauolle mentäessä Heikkilä oli toisena, 7,4 sekuntia kärjestä.

– Ensimmäiset kaksi erikoiskoetta tuntuivat menevän mukavasti. Kolmonen tuntui todella liukkaalta varsinkin jarrutuksissa ja rytmi hieman kärsi. Irtosoraa oli aika paljon tiellä. Linjat ovat vähän erilaisia historicien jäljltä kuin mitä meillä olisi, mutta se on sama kaikille, Heikkilä sanoo.

Lauantaina ohjelmassa oli kolme erikoiskoetta, jotka ajettiin kahteen kertaan. Heikkilä avasi päivän kahdella viidenneksi nopeimmalla ajalla ja paransi aamun lenkin viimeisellä erikoiskokeella ollen toinen. Huoltoon tultaessa Heikkilä oli yleiskilpailussa kolmantena.

– Ihan kohtuudella tultiin, varsinkin viimeisellä pätkällä oli hyvä yritys päällä, mutta Kaur meni vielä kovempaa. Aamun kaksi ekaa erikoiskoetta olivat todella liukkaita, mutta luulen että se oli kaikilla sama. Tiet itsessään ovat todella hyvässä kunnossa, mutta urat ovat pieni häiriötekijä.

Huoltotauon jälkeen vuorossa olivat aamun kolme erikoiskoetta toiseen kertaan. Heikkilä aloitti vahvasti toisella sijalla erikoiskokeelle 10 ja jatkoi kovaa vauhtia kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Rallin päätöserikoiskokeella Heikkilä oli toiseksi nopein. Keskinopeus Heikkilällä oli 122,18 kilometriä tunnissa.

– Pienestä näytti jäävän kiinni Emil Lindholmin kanssa. Tulin sen minkä pääsin, oltiin ajoittain ehkä jopa yliyrityksen puolella. Harmi, että vauhti rupesi löytymään vasta iltapäivän lenkillä. Kaur ajoi kovaa tänään, hattu pois hänelle. Toki saatiin hyvät pisteet täältä eikä tarvitse ensimmäisenä autona lähteä Kokkolaan, Heikkilä sanoo.

SM-rallikausi huipentuu Kokkolassa ajettavaan SM KokUa 60-v Juhlaralliin syyskuun lopulla. Heikkilä on mestaruuskamppailussa tiukasti mukana, ja tavoitteena on taistella uran ensimmäisestä mestaruudesta kaksipäiväisessä kilpailussa.

– Ehdottomasti ajetaan mestaruudesta ja hyökätään niin kovaa kuin pystytään. Rauhoitutaan nyt kuukauden ajaksi, mietitään mitä voidaan parantaa ja yritetään suorittaa siellä. Yhteistyökumppaneille suuret kiitokset, että pystytään ajamaan tätä sarjaa ja ekstrakisojakin. Koitetaan Kokkolassa saada mestaruus meidän tiimiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut