”Äijäpuolueen maine on viimeistään nyt mennyttä” – näin Nurmijärven perussuomalaiset kommentoivat puheenjohtajavaihdosta

Perussuomalaiset: Nurmijärven perussuomalaisissa uskotaan puheenjohtajavaihdoksen houkuttelevan lisää naisia puolueeseen.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella oli viikonloppuna paikalla parikymmentä perussuomalaista Nurmijärveltä. Paikalla oli myös Nurmijärven Perussuomalaiset ry:n varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna.

Hän toteaa, ettei Riikka Purran valinta puolueen puheenjohtajaksi tullut yllätyksenä. Hän uskoo, että nainen puheenjohtajana houkuttaa lisää naisia liittymään puolueeseen.

– Uskoisin äijäpuolueen maineen nyt viimeistään olevan mennyttä. Riikan korkokengät sopivat hyvin Jussi Halla-ahon saappaisiin. Riikka löytää oman tyylinsä johtaa puoluetta. Mehän emme puoluekokouksessa valinneet jatkajaksi kloonia, Tapiolinna kommentoi sunnuntaina.

Tapiolinnan kanssa samoilla linjoilla on myös Nurmijärven Perussuomalaisten puheenjohtaja, tuore valtuutettu Jouni Maijala. Hänkin piti Purran valintaa odotettuna.

– Uskon, että Purra selviää tehtävästään, puoluekokouksessa paikalla ollut Maijala kommentoi.

Maijalan mukaan Purra eroaa edeltäjästään Halla-ahosta luonnollisesti jo sukupuolensa perusteella.

Miksi Purran valinnan pitäisi muuttaa oleellisesti jotain?

Jouni Maijala

– Odotettavissa on yhä kasvavan jäsenmäärän joukkoon myös lisää naisia, mikä on pelkästään positiivinen asia. Mahdolliset eroavaisuudet linjoissa jäävät nähtäväksi, kunhan varsinainen työ pääsee alkamaan, hän toteaa.

Maijala ei usko, että perussuomalaiset muuttuu mitenkään oleellisesti puolueena uuden puheenjohtajan myötä

– En usko suuriin muutoksiin. Joitain pieniä nyansseja voi tietenkin ilmetä, mutta miksi Purran valinnan pitäisi muuttaa oleellisesti jotain? Valtakunnan politiikassa kuviot ovat tietenkin isommat, mutta täällä paikallistasolla en näe mitään syytä muuttaa omia painotuksiamme, meillähän meni kuntavaaleissa ihan mukavasti, hän painottaa.

Nurmijärven perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja, valtuutettu Esa Laitinen pitää hienona asiana sitä, että Halla-aho antoi vapaaehtoisesti puheenjohtajan paikan hakuun, ja hyviä korvaavia ehdokkaita löytyi.

– Naisenergia on hyvästä ja antaa uusia näkökulmia toiminnassa, Laitinen kommentoi Purran valintaa ja jatkaa:

– Perussuomalaiset on nopealiikkeinen puolue ajan hermolla. Saamme uutta positiivista näkyvyyttä uuden puoluejohdon alla, hän uskoo.

Maiju Tapiolinna oli myös ehdolla perussuomalaisten puoluesihteeriksi, ja hän sai puoluesihteerivaalin ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi eniten ääniä, yhteensä 62 kappaletta. Tehtävään valittiin lopulta Arto Luukkanen. Tapiolinna ei osoita olevansa kovin pettynyt.

– Neljän viikon kampanjalla kolmas sijani on erinomainen. Olen erittäin tyytyväinen sijoitukseeni yhdeksän ehdokkaan joukosta. Minulle tämä on suuri luottamuksenosoitus perussuomalaisilta. Ison kiitoksen menestyksestäni ansaitsee Nurmijärven Perussuomalaiset ja uuttera tukiryhmäni ympäri Suomea, Tapiolinna kommentoi.

Tästä on kyse

Riikka Purra puheenjohtajaksi

Riikka Purra valittiin lauantaina perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

Seinäjoen puoluekokouksessa oli paikalla myös parikymmentä nurmijärveläistä perussuomalaista.

Nurmijärveläinen Maiju Tapiolinna oli ehdolla puoluesihteeriksi. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut