Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helteiden aika jäänyt taakse – tulossa epävakaista ja viilenevää

Poikkeuksellisen lämpimän keskikesän jälkeen näköpiirissä ei ole helteiden paluuta.

– Vaikka elokuu on vielä kesäkuukausi, ei lähiviikkojen aikana näytä siltä, että helteitä olisi tuossa. Venäjän puolella on hellemassa, mutta se yllä tänne asti, sanoo Ilmatieteenlaitoksen meteorologi Jani Parviainen.

Hänen mukaansa nyt ollaan menossa viileämpään suuntaan. Todennäköisesti ensi viikolla lämpöä ei ole mittarissa yhtä paljon kuin nyt.

Elokuu on ollut tavanomaista sateisempi lähes koko maassa. Vain Ahvenanmaalla ja Lapin käsivarressa on ollut kuivaa.

Ilmatieteenlaitoksen meteorologi Pauli Jokinen kertoo, että elokuun keskilämpötila vastaa tavanomaista elokuun lämpötilaa.

– Viime viikolla Etelä-Suomessa oli tavanomaista lämpimämpää, mutta sitä edeltävällä viikolla viileämpää, Jokinen selvittää.

Hän nimittää elokuun säätä tähän vuoden aikaan tyypilliseksi sääksi. Koska kesällä oli paljon lämpimiä päiviä, voi se vaikuttaa siihen, millaiseksi sää koetaan.

– Elokuuta on jäljellä vielä pari viikkoa, joten koko kuukautta ei kannata laittaa vielä pakettiin. Epävakaisuus näyttää kuitenkin jatkuvan.

Tänä vuonna kesäkuu oli mittaushistorian lämpimin ja osin heinäkuukin. Kesäkuussa hellepäiviä oli 25 ja heinäkuussa 24. Elokuun lukema on yksi.

Lue myös: Rankkasade iskee tänään ja puuskatuuli keskiviikkona – vettä voi tulla lähes kuukauden satsi