Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä on keskimääräinen tuntipalkka yksityissektorilla – Onko oma liksasi suurempi?

Tilastokeskuksen mukaan yksityisen sektorin tuntipalkkaa saaneiden säännöllisen työajan tuntipalkka oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä keskimäärin 16,8 euroa tunnilta.

Miesten keskiansio oli tätä suurempi, 17,4 euroa. Naisten tuntipalkan keskiarvo oli 14,1 euroa tunnilta.

Yksityisen sektorin tuntipalkkaisten kokonaisansio oli näitä euromääriä suurempi. Se oli keskimäärin 17,7 euroa tunnilta.

Miehillä se oli 18,4 ja naisilla 14,6 euroa tunnilta

Kokonaisansio sisältää muun muassa ylityö- ja sunnuntailisät. Näitä maksettiin erityisesti prosessiteollisuudessa, jossa kolmivuorotyö on yleistä.

Yleisimmistä ammattiluokista parhaat tuntipalkat, hieman yli 20 euroa, olivat paperin, massan ja kartongin valmistuksessa. Heillä myös kokonaisansiot olivat korkeimmat, noin 24 euroa tunnilta.

Toiseksi korkein tuntipalkka oli kirvesmiehillä ja rakennuspuusepillä. Toiseksi korkeimmat kokonaisansiot olivat kuitenkin kemianteollisuuden prosessityöntekijöillä, koska heille maksettiin lisiä enemmän kuin kirvesmiehille ja rakennuspuusepille.

Alhaisimmat tuntiansiot olivat toimistosiivoajilla, reilut 12 euroa. Heidän kokonaisansionsakin olivat muita pienemmät, noin 12,5 euroa.

Säännöllisen työajan ansiot olivat viime vuonna keskimäärin 1,8 prosenttia korkeammat kuin edellisenä vuonna. Kokonaisansioiden nousu jäi kuitenkin 1,4 prosenttiin, koska lisät keskimäärin pienenivät edellisestä vuodesta.

Lue myös: Tässä on suomalaisen keskiansio yksityisellä puolella – katso tienaatko enemmän