Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitetty uutinen | Nurmijärven vedenjakeluhäiriön syy selvisi – veden keittokehotus toistaiseksi voimassa

Nurmijärven Kirkonkylän ja Nukarin alueen vedenjakelun laajan painehäiriön syyksi on selvinnyt runkovesijohdon vuoto Karhunkorvessa, tiedottaa Nurmijärven Vesi.

Keskiviikkona kello 12 julkaistun tiedotteen mukaan vesijohtovuoto on saatu eristettyä ja vuodon korjaustoimenpiteet aloitettu. Vesijohtoverkonton täyttö on käynnissä ja vesijohtoverkoston vedenpaine palautumassa normaaliksi.

Nurmijärven Veden käyttöpäällikön, vesilaitoksen johtajan sijaisen Matias Niemen mukaan runkovesijohdon vuodon syy ei ole varmuudella selvillä.

– Todennäköisesti vanha putki on sanonut niin sanotusti sopimuksensa irti, Niemi kertoo ja jatkaa putken olleen arviolta 55 vuoden ikäinen.

Vuotokohta sijaitsee keskellä peltoa vanhan Hämeenlinnantien tuntumassa. Paikalla ei ole esimerkiksi tehty kaivuutöitä. Vuotokohdan löytämistä yöllä hankaloitti Niemen mukaan pimeä ja märkä keli.

Tällä hetkellä vedessä saattaa ilmetä ruskehtavaa sameutta, mikä voi johtua putkista irronneesta rautasakasta. Vettä kannattaakin tällöin laskea hanoista niin kauan, kunnes vesi on kirkasta. Mikäli vedessä on harmaa väri, se voi johtua vedessä olevista pienistä ilmakuplista.

– Nämä häviävät itsestään astiassa. Laajasta häiriöstä johtuen voi edellä mainittuja ilmaa ja väriä voi esiintyä melko pitkään, tiedotteessa kerrotaan.

Nurmijärven Vesi aloittaa myös tehostetun huuhtelun ja ylläpitokloorauksen tämän iltapäivän aikana. Ylläpitoklooraus voi aiheuttaa veteen lievää kloorin hajua ja makua, joka ei ole käyttäjälle haitallista ja pääosin poistuu keittämällä.

Vika havaittiin varhain keskiviikkona aamuyöllä. Siitä lähtien Kirkonkylässä ja Nukarilla on ollut voimassa juomaveden keittokehotus. Varotoimenpiteenä kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan.

Keittokehotus on toistaiseksi voimassa, Niemen mukaan ainakin torstaihin asti.

– Huomenna torstaina valmistuvat näytetulokset, jonka jälkeen tiedämme asiast aenemmän, Niemi selventää.

Verkostoveden laadusta kertovat näytteet valmistuvat torstaina aamupäivän aikana. Keittokehotukseen liittyvistä muutoksista tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään torstaina 19. elokuuta kello 16 mennessä.

Juomakelpoista vettä voi noutaa väliaikaisista vedenjakelupisteistä, jotka sijaitsevat Kirkonkylän torilla osoitteessa Punamullantie 3 ja Väinöläntien matonpesupaikalla osoitteessa Väinöläntie 18. Vedenjakelupisteet ovat paikalla toistaiseksi.

Päivitetty 18.8. kello 13.26 Lisätty Niemen kommentit