Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten alue eli Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula on siirtynyt koronaepidemiassa leviämisvaiheeseen.

Keusoten alueen tämänhetkinen ilmaantuvuus, 181 tautitapausta 100 000 asukasta kohti, on suurimpia koko koronaepidemian aikana.

Keusoten keskiviikkona iltapäivällä julkaiseman tiedotteen mukaan HUS:in erikoissairaanhoidon koronapotilaiden määrä on kasvanut ja Keusoten perusterveydenhuollon kuormitus on lisääntynyt.

Keusote odottaa aluehallintoviraston päätöksiä mahdollisista toimista tämän viikon aikana.

Tilanteen pahenemisen estämiseksi Keusote suosittelee vahvasti, että yksityistilaisuuksia pidettäisiin vain perhepiirissä tai muuten pienimuotoisesti, mahdollisimman väljissä tiloissa tai mahdollisuuksien mukaan ulkona. Juhlissa on hyvä noudattaa turvavälejä ja käyttää maskeja.

Keusote suosittelee edelleen vahvasti kahden rokoteannoksen ottamista, jotta rokotuskattavuus saataisiin riittävän korkeaksi ja rajoituksia ja suosituksia voitaisiin päästä purkamaan.