Vaulamo johtaa kunnanhallitusta, Toivonen valtuustoa – tässä ovat kaikki lautakuntien jäsenet Nurmijärvellä

Politiikka: Kallepekka Toivonen jatkaa valtuuston puheenjohtajana.

Nurmijärven uuden valtuuston kausi alkoi tällä viikolla tärkeillä valinnoilla.

Valtuusto valitsi keskiviikon kokouksessaan jäsenet ja varajäsenet muun muassa kunnanhallitukseen, lautakuntiin ja muille luottamuspaikoille.

Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtajana aloittaa odotetusti Petri Vaulamo (kok.). Klaukkalassa asuva Vaulamo oli kuntavaaleissa Nurmijärven suurimman puolueen, kokoomuksen, ääniharava 494 äänellä. Hän on toiminut kunnanvaltuutettuna vuodesta 2009.

Kunnanhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Riikka Raekannas (kesk.) ja toisena varapuheenjohtajana Maiju Tapiolinna (ps.).

Kunnanhallituksen jäseniä ovat Arto Hägg (kok.), Riina Mattila (kok.), Taneli Kalliokoski (kesk.), Kalle Mustonen (kesk.), Jouni Maijala (ps.), Ritva Örling (ps.), Harri Lepolahti (sd.) ja Leni Pispala (vihr.).

11-jäsenisen hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Ensimmäinen kokous pidetään maanantaina 23. elokuuta.

Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtajana jatkaa Kallepekka Toivonen (kesk.).

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Virpi Räty (kok.) ja toisena varapuheenjohtajana uusi valtuutettu Hannu Lakee (ps.). Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta.

– Koko joukko uusia valtuutettuja ja kokeneempiakin on motivoitunut ryhtymään työhön. Haasteet ovat kuitenkin entisiä: tärkeimpänä kunnan talous, talouden tasapainoon saaminen tai ainakin laivan kääntäminen siihen suuntaan. Erityisesti nopeasti kasvavaa lainamäärää tulee hillitä, Toivonen kommentoi valtuuston kokouksessa.

Hän esitti myös toiveen siitä, että valtuuston kokoukset jatkuisivat etäkokouksien sijaan läsnäkokouksina. Se olisi Toivosen mukaan suotavaa valtuuston luottamuksen, avoimuuden ja läpinäkyvyyden kannalta.

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajana toimii jatkossa Jussi Malkamäki (kok.) ja varapuheenjohtajana Sami Virtanen (vihr.). Muut varsinaiset jäsenet ovat Kirsi Lompolo (kok.), Visa Tarikka (kok.), Kalle Mustonen (kesk.), Elli Mantila (kesk.), Asta Lehto (kesk.), Marko Salo (sd.), Tarja Heino (sd.), Esa Laitinen (ps.) ja Niina Brofelt (ps.)

Elinvoimalautakuntaa johtaa Joona Suomi (kok.), varapuheenjohtajana varavaltuutettu Tanja Stormbom (kesk.). Muut jäsenet ovat Sirpa Rantala (kesk.), Jari Flinck (kesk.), Juhani Vuorisalo (kok.), Tarleena Takalo-Eskola (kok.), Virpi Räty (kok.), Eero Santala (sd.), Maria Luoma (sd.) Kimmo Pirkkala (ps.) ja Henry Salo (ps.).

Teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi nousi, hieman yllättäenkin, Pepe Perkiö (ps. sitoutumaton). Perkiö on tullut tunnetuksi yksityistieaktiivina. Hän ei ollut kuntavaaleissa ehdolla eikä ole ollut aiemmin mukana kunnallispolitiikassa. Varapuheenjohtajana toimii Jerry Latva (sd.). Muut jäsenet: Kristiina Rouhikoski (sd.), Janne Taipale (kok.), Jussi Jalava (kok.), Jaana Diakite (kok.), Mirja-Liisa Tofferi (kesk.), Juuso Jaakola-Siimes (kesk.), Tommi Lehtimäki (ps.), Minna Jokinen (ps.) ja Kirsi Kirves (vihr.)

Hyvinvointilautakuntaa johtaa varavaltuutettu Anna-Liisa Lyytinen (kesk.), varapuheenjohtaja uusi valtuutettu Heikki Heinonen (ps.). Muut jäsenet: Iida Åfeldt (kesk.), Sampo Karpo (kok. sit.), Jyrki Lihr (kok.), Aulikki Markkanen (sd.), Minnamari Siitonen (sd.), Maritta Kopsala (vihr.), Ville Virolainen (vihr.), Antti Tuominen (ps.) ja Ina Kuula (kd.).

Sivistyslautakuntaa johtaa neljän vuoden tauon jälkeen valtuustoon palannut ja valittu Virpi Korhonen (kesk.), varapuheenjohtajana uusi valtuutettu Sanna Pasanen (vihr.).Muut jäsenet: Otto Suhonen (kesk.), Kalle Rantakulma (kesk.), Seppo Ahonen (kok.), Minna Aittakallio (kok.), Siv Jansson (r.), Tomi Alanne (ps.), Mira Lappalainen (ps.), Janine Fager-Jokisalo (sd.) ja Veikko Ollila (vas.).

Tarkastuslautakuntaa vetää vanha tuttu Hannu Toikkanen (vas.), varapuheenjohtajana uusi valtuutettu Jukka Anttila (kesk.). Muut jäsenet: Jari Salminen (kok.), Osmo Suominen (sd.), Tuulia Paulanto (vihr.), Pinja Alanne (ps.) ja Tiina Halonen (kd.).

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana toimii Maire Suomi (sd.) ja varapuheenjohtajana Hilkka Ruusuvirta (kok.). Muut jäsenet Kalevi Laine (kesk.), Jere Viisanen (ps.) ja Anita Elki (vihr.).

Valtuusto 2021–2025

Voimasuhteet:

Kokoomus 14 edustajaa

Keskusta 12

Perussuomalaiset 11

SDP 7

Vihreät 5

Vasemmistoliitto 1

Kristillisdemokraatit 1

Yhteensä 51

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut