Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnoissa lievää laskua – Järvenpäässä tartuntamäärät kuitenkin vielä entisellä tasolla

Keusoten koronatartunnoissa on tapahtunut lievää laskua viime viikkoon verrattuna. Ilmaantuvuus on 162 sataa tuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa, joka on hivenen pienempi kuin aikaisemmalla viikolla, jolloin luku oli 182.

– Alueemme on kuitenkin edelleen leviämisvaiheessa, joten suosittelemme vahvasti koronaturvaohjeiden noudattamista ja rokotteen ottamista, Keusote tiedottaa.

Viikolla 33 koronatartuntojen nousu on pysähtynyt ja jopa lievästi laskusuuntainen. Tartuntoja oli yhteensä 136, joka on selkeästi vähemmän kuin viikolla 32, jolloin luku oli 195.

Tartuntojen laskua on ollut nähtävissä kaikissa isommissa kunnissa lukuun ottamatta Järvenpäätä.

Tartuntamäärät kunnittain olivat viime viikolla Järvenpäässä 37, Hyvinkäällä 34, Nurmijärvellä 31, Tuusulassa 24, Mäntsälässä 7 ja Pornaisissa nolla. Tartuntamäärät ovat laskeneet kaikissa kunnissa Järvenpäätä lukuun ottamatta, jossa tartuntamäärät ovat entisellä tasolla.

Tartunnan jäljityksessä on edelleen viivettä, joka enimmillään on seitsemän vuorokautta.

Eniten tartuntoja on 10–19-vuotiailla, toiseksi eniten 30–39-vuotiailla ja kolmanneksi eniten 20–29-vuotiailla.

Tartuntoja esiintyy lisäksi myös 0–9-vuotiailla ja yli 40-vuotiailla. Tartunnanlähteissä ei ole esiintynyt mitään aiemmasta poikkeavaa. Yleisin tartunnanlähde on perhepiiri.