Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä lapsena | Kunnanjohtaja Outi Mäkelä: ”Lapsuudessa aamut alkoivat kalanmaksaöljyllä”

Nurmijärven Uutisten Minä lapsena -juttusarjassa tutut nurmijärveläiset muistelevat lapsuuttaan. Tällä kertaa lapsuudestaan kertoo Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Synnyin vuonna 1974 Nurmijärvellä kolmilapsisen perheen esikoiseksi. Sisko syntyi, kun olin vuoden vanha. Ja veli, kun olin viiden vuoden ikäinen. Perheeseemme kuului tärkeänä jäsenenä myös kultainennoutaja. Aamut alkoivat kaurapuurolla ja kalanmaksaöljyllä, jota annettiin kaikille lapsille lusikallinen ja siihen vettä päälle.

Aloitin kouluni Rajamäen alakoulun puukoulun yläkerrassa. Opettajani nimi oli Anne Sipilä. Yläkoulun ja lukion kävin myös Rajamäellä.

Olin lapsena rauhallinen, mutta kiinnostunut monenlaisista asioista. Kun opin lukemaan, luin paljon kirjoja piilossa rappusten alla.

Olin mukana monissa harrastuksissa. Kävin partiossa, soitin pianoa ja huilua, lauloin kuorossa ja Too Many Sisterssissä pidin tyttökerhoja, olin isosena, kävin myös naisvoimistelijoiden jumpissa ja myöhemmin kuntosalilla ja uimassa.

Olen aina tykännyt tehdä asioita yhdessä muiden kanssa. Olen myös mielelläni ollut järjestämässä ja ideoimassa juttuja. Partio on ollut erinomainen harrastus, jossa olen voinut päästä kokeilemaan siipiä erilaisissa asioissa. Johtamaan eri ikäisten ryhmiä, tekemään lehteä, järjestämään leirejä ja kisoja, kokkaamaan isoille porukoille. Yhtenä talvena, kun huomasimme, että luistinradalta puuttui kahvila, perustimme sinne sellaisen. Olen myös ollut aktiivinen oppilaskuntatoiminnassa, mistä osittain varmasti lähti innostus lähteä mukaan politiikkaankin.

Meillä on tiivis suku ja läheiset perhesuhteet isovanhempiin, täteihin ja serkkuihin. Mukavimpia hetkiä ovat olleet kaikenlaiset juhlat ja illanistujaiset, joita on yleensä vietetty ruokapöydän ääressä jutustellen ja pelaillen monenlaisia pelejä. Kesät olemme viettäneet mökillä saaressa, melko alkeellisissa olosuhteissa. Opin jo pienenä kalojen narraamisen ja muistaakseni sain koulussa kotitaloudesta stipendinkin, kun osasin nylkeä mateen.

Minä lapsena -juttusarjassa tutut nurmijärveläiset muistelevat lapsuuttaan.