Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Husin toimitusjohtajaksi 12 hakijaa – lähes puolet Husin sisältä

Avoinna olevaan Husin toimitusjohtajan virkaan haki eilen päättyneeseen määräaikaan mennessä 12 hakijaa.

Osa hakijoista on Husin sisältä. Yksi heistä on johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi, joka on toistaiseksi hoitanut toimitusjohtajan virkaa.

Hänen lisäkseen Husin sisältä virkaa haki neljä henkilöä.

He ovat Hyks-sairaanhoitoalueen johtaja Matti Holi, johtajaylilääkäri, pää- ja kaulakeskuksen toimialajohtaja Erna Kentala, lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja, vt. johtajaylilääkäri Jari Petäjä ja Lohjan sairaanhoitoalueen johtaja Ville Pursiainen.

Lisäksi virkaa ovat hakeneet Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen ja Lääkäriliiton puheenjohtajanakin aiemmin toiminut Samuli Saarni.

Neljä muuta hakijaa ovat Nico Erkavuo, Arto Hietanen, Joni Kuokkanen ja Jouni Meriluoto.

Toimitusjohtajan virkavaalin valmistelee Husin hallitukselle ja edelleen valtuustolle hallituksen jäsenistä koostuva toimikunta täydennettynä valtuuston puheenjohtajalla. Valintaa valmistellaan valtuuston 7. lokakuuta pidettävään kokoukseen.

Toimitusjohtajan virka vapautui, kun Juha Tuominen ilmoitti jäävänsä sairaseläkkeelle elokuun alusta lähtien.

Uutista päivitetty 24.8. kello 15.43 hakijoiden tittelien osalta.