Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättisuosion saanutta tukea jaetaan lisää – 65 miljoonaa euroa pientalojen omistajille

Öljylämmityksen vaihtajille myönnettävä avustus on saavuttanut suuren suosion. Avustuspäätöksiin on nyt sidottu yhteensä 28 miljoonaa euroa.

Jatkossa öljylämmityksestä luopumista tuetaan EU:n elvytysvaroista yhteensä 70 miljoonan euron lisärahalla. Siitä 65 miljoonaa euroa ohjataan pientalojen omistajille ja viisi miljoonaa euroa kunnille, seurakunnille ja yhdistyksille.

Tämä mahdollistaa noin 15 000 rakennuksen siirtymisen pois öljylämmityksestä ja tuottaa noin 100 000 hiilidioksiditonnin vuotuiset päästövähennykset.

Vaihtaminen fossiilisesta öljystä kestävämpään lämmitykseen on konkreettinen tapa vähentää päästöjä ja toteuttaa tavoitetta hiilineutraalista Suomesta 2035.

Avustusta on hakenut vuodessa jo 15 475 öljylämmitteisen pientalon omistajaa. Myönteisen päätöksen on saanut 7 680 hakijaa ja kielteisen 525.

Avustuksen ehdot säilyvät ennallaan. Sitä voidaan myöntää pientalon omistavalle yksityishenkilölle tai kuolinpesälle, kun ympärivuotisessa asuinkäytössä olevan pientalon öljylämmitys korvataan fossiilittomaan energiaan perustuvalla lämmitysjärjestelmällä.

Muutostöiden kustannusten on tullut syntyä viime vuoden kesäkuun ensimmäisen päivän jälkeen.

Avustuksen määrä on 4 000 euroa siirryttäessä öljylämmityksestä kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun ja 2 500 euroa siirryttäessä muihin lämmitysjärjestelmiin.

Avustusta ei myönnetä fossiilisia polttoaineita käyttäviin rakennuskohtaisiin lämmitysjärjestelmiin.

Avustuksen myöntää koko maassa Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.