Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Mustonen: ”Viirinlaakson rakentaminen ei ole yhdentekevä asia”

Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta (ASRA) ei myöntänyt tiistaisessa kokouksessaan rakennuslupaa Klaukkalan Viirinlaaksoon tulossa olevalle vähittäiskaupan suuryksikölle, vaan palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Syynä päätökseen oli se, että lautakunta haluaa rakennusluvassa pidättäydyttävän asemakaavan mukaisessa julkisivumateriaalissa.

Muutosesityksen ja äänestyksen jälkeen syntynyt päätös on viime päivinä herättänyt vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Muutosesityksen takana on lautakunnan jäsen Kalle Mustonen (kesk.).

– Viirinlaakso tulee lähitulevaisuudessa olemaan Klaukkalan eteläinen keskus. Luhtajoentien yhdistyessä Klaukkalan Kehätiehen, nyt rakenteilla oleva alue tulee olemaan paraatipaikalla Klaukkalan ytimessä Tampereen ja Mäntysalon suunnasta tultaessa. Alue muodostaa tulijoille kuvan Klaukkalan yleisilmeestä. Sen rakentaminen ei ole yhdentekevä asia, Kalle Mustonen perustelee muutosehdotustaan.

Hänen mukaansa tulee pitää kiinni Viirinlaakson uusille rakennuksille asemakaavassa edellytetystä materiaalista kivestä ja lasista eli tyylikkäästä ja arvokkaasta rakentamisesta.

– Mitä ikinä alueelle rakennetaankaan, se tulee olemaan näkyvällä paikalla seuraavat sata vuotta. Asioita täytyy katsoa kokonaisvaltaisesti ja pitkällä aikavälillä, Mustonen sanoo.

Hänen mukaansa Klaukkalaa on kunnassa kohdeltu tyyliin ”kaikki käy, sehän on Klaukkala”, mikä valitettavasti näkyy taajaman yleisilmeessä.

– Yhteneväisyys ja selkeä linja on puuttunut täysin, mikä itseäni on monesti harmittanut, koska yleisilme vaikuttaa paitsi alueen arvoon, mutta myös viihtyvyyteen.

Mustonen toteaa, että Klaukkalassa on jo yritysalueita ja niitä on myös tulossa lisää taajaman kupeeseen.

– Näille alueille peltihallit sopivat ja siellä ne toimivat erinomaisesti. Keskustaan peltihallit eivät tänä päivänä mielestäni enää sovi, vaan arvokasta keskustan aluetta tulee rakentaa sen arvoa kunnioittaen, hän sanoo.

Mustonen muistuttaa vielä, että ASRAn vastuulla on Nurmijärven taajamien kehittäminen. Lautakunnan ohjauksesta, valvonnasta ja aktiivisuudesta riippuu se, miltä kunnan taajamat näyttävät.

– Varsinkin Klaukkalassa monia asioita olisi voitu tehdä vuosien saatossa paljon paremmin. Nyt Viirinlaaksoon, yhdelle Klaukkalan parhaista ja arvokkaimmista paikoista, oltiin aikaisemmista suunnitelmista poiketen myöntämässä rakennuslupa kahdelle peltihallille, hän kertoo.

– En kokenut sitä mielekkääksi, joten tein lautakunnassa palautusesityksen. Sitä kannatettiin ja se hyväksyttiin äänin 10-1. Uusi lautakunta osoitti täten välittävänsä Klaukkalan tulevaisuudesta ja sen yleisilmeestä, Mustonen jatkaa.