Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ellen Jokikunnas teki Röykän asemasta itselleen turvapaikan: ”Minulla oli ikävä maalle”

Juontaja ja radioääni Ellen Jokikunnas selaili lehteä vuonna 2007, kun hänen huomionsa kiinnittyi Nurmijärvellä sijaitsevaan Röykän vanhaan asemaan, joka oli myynnissä.

– Asuin silloin Helsingissä vuokralla enkä ollut ajatellut asunnon ostamista, mutta tämän halusin nähdä. Tiesin heti, että tästä tulee kotini, Jokikunnas sanoo.

Röykän kodissaan hän on viihtynyt hyvin ja Nurmijärven sijainti pääkaupunkiimme nähden on Jokikunnaksen mukaan loistava.

– Röykkä on pieni kylä, jossa on ihana tunnelma. Täällä viihtyy mainiosti. Koti on kuitenkin paras paikka, hän sanoo.

Jokikunnas pitää itseään kotihiirenä, vaikka työt vievät naisen usein ympäri Suomea ja maailmaa.

– Minulla on iso puutarha, jossa tykkään viettää aikaa. Se on hyvä vastapaino työlle. Kun olen vapaalla, olen kotona. Se on lempipaikkani.

Huomasin, että minulla oli ollut ikävä maalle.

Ellen Jokikunnas

Kotona hänelle pitävät seuraa myös aviomies, Reino-koira, kaksi kissaa, kanat sekä kukko. Jos työt eivät veisi häntä maailmalle, eläimiä olisi todennäköisesti enemmän.

– Minulla olisi varmaan eläintarha. Tällä hetkellä ei vain ole mahdollista ottaa enempää eläimiä reissutyön takia, Jokikunnas sanoo.

Hän oli miehineen kesällä kuukauden mökillä, jolloin heidän ystäväpariskuntansa asui heidän luonaan hoitaen eläimiä.

Nurmijärvellä Jokikunnas ei harrasta varsinaisesti muuta kuin oman puutarhanpitoa, remontoimista ja nikkarointia. Rautakaupat ovat tulleet tutuiksi, sillä hän pitää muun muassa huonekalujen entisöinnistä.

– Olen saanut olla aina rauhassa Röykässä. Minulle saa kyllä tulla juttelemaan halutessaan, Jokikunnas sanoo.

Maalta kotoisin oleva Jokikunnas piti Röykkään muuttamista luontaisena siirtymänä.

– Kun olin muuttanut tänne, huomasin, että minulla oli ollut ikävä maalle. Asuin kuitenkin kuusi vuotta Turussa ja sen jälkeen kuusi vuotta Helsingissä ennen tänne muuttoa.

Me Naiset -radion iltapäivässä Jenni Alexandrovan kanssa työskentelevä Jokikunnas rakastaa ajaa maalta kaupunkiin töihin. Etenkin aamuradiota tehdessään matka töihin oli terapeuttinen.

– Pidin siitä, että pystyin jo ajomatkalla valmistautua työpäivään radiossa tai puhekeikkoihin ja TV-ohjelmien kuvauksiin. Kotiin ajaessa siirrän ajatukset puolestaan kaikkeen, mikä minua siellä odottaa.

Turun Paasikiviopistossa viestintää opiskellut Jokikunnas rakastaa tehdä radiota, jonka parissa on päässyt työskentelemään jo yli 10 vuotta.

Röykkään muuttaessa entisestä juna-asemasta puuttui sisävessa sekä keittiö. Nyt pariskunta tekee kodissaan vain kausiluontoisia remontti- ja puutarhaprojekteja.

– Alun perin aseman ostaessani oli tarkoitus remontoida ensimmäisten vuosien aikana vain puolet kämpästä, mutta innostuin ja remontoin koko asunnon asumiskuntoon puolessa vuodessa.

Hän tykkää nikkaroida ja sisustaa, joten asunnon sisustus saattaa ajoittain muuttua ja vanha asema ehostautua. Pariskunta on remontoinut viime aikoina kesämökkiään, joten Röykän lukaali on saanut olla rauhassa ja odottaa, mitä Jokikunnas seuraavaksi keksii.

Kotikunnan asioita hän ei juurikaan seuraa, sillä radiotyön kautta maailman menoa tulee seurattua automaattisesti aktiivisesti.

– Kaikki Nurmijärveen liittyvät uutiset pistävät kyllä silmään, mutta en ehdi seurata aktiivisesti kunnan tapahtumia, hän sanoo.