Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi valtuutettu | Valtuutettu Mirja-Liisa Tofferi: ”Elämän tarkoitus on luoda toivoa”

Nurmijärven Uutisten juttusarjassa ääneen pääsevät Nurmijärven uudet valtuutetut. Tällä kertaa vastausvuorossa Mirja-Liisa Tofferi (kesk.).

Miksi lähdit mukaan politiikkaan?

Lähdin lopulta, kun ystäväpiiristäni suostuteltiin ja vedottiin minulla olevan sydän, arvot ja näkemykset kohdallaan sekä tahtoa tarttua haasteisiin. Yhteisten asioiden hoitamisen merkitys on yhä tärkeämpää. Mitä kiperämpiä kysymykset ovat, sitä painavampi arvo oikeilla hyvinvointia edistävillä ja ongelmia vähentävillä päätöksillä on.

Millä perusteella valitsit puolueesi?

Olen juurevista arvoista ponnistanut ja ajattelen, että kokonaistoimivuus ratkaisee. Lasten, nuorten ja perheiden asioiden edistämisen eteen tekee sydämestä töitä. Itselle tärkeitä asioita ovat myös koulutuksesta, taloudesta ja ympäristöstä huolehtiminen. Tärkeää on etsiä ratkaisuja kysymyksiin realistisesti, ennaltaehkäisevästi ja tulevaisuutta vastuullisesti ajatellen.

Mikä on tärkein tavoitteesi politiikassa?

Haluan ottaa asioista selvää ja punnita millaisia vaikutuksia ratkaisuilla on pidemmälläkin tähtäimellä. Erilaisia ajatuksia on hyvä kuunnella, koska vain siten voi ymmärtää toisten näkemyksiä. Ja näin rakentaa yhteiseen hyvään tähtääviä ratkaisuja.

Olen melko tuore rajamäkeläinen.

Miksi asut juuri Nurmijärvellä?

Täällä on luonnonläheisyyttä ja tilaa olla ja elää. Rajamäeltä löytyi mieluinen tontti, johon halusin kotimme rakentaa.

Jos joutuisit muuttamaan toiselle paikkakunnalle, minne muuttaisit ja miksi?

Isojen kaupunkien kehyskunnat vetoavat, kun ympärillä on tilaa ja palvelut kohtuu lähellä. Niistä löytyy kauniita paikkoja, joissa varmaan viihtyisi.

Ketä nurmijärveläistä ihailet? Miksi juuri häntä?

Kaikkia arjen sankareita arvostan. Ihailen esimerkiksi Terttu-naapuriani, joka korkeaan ikään ehtineenä evakkotaipaleella elämänsä aloittaneena huokuu läsnäolevaa, aitoa kiitollisuutta ja tarmokasta elämänasennetta. Siitä iloisuudesta on oppimista.

Minne veisit turistin Nurmijärvellä?

Kauniista idyllisistä maalaismaisemista ei voi olla pitämättä, pienet putiikit ja luontokohteet näyttäisin. Saunalenkki vedettäisiin Kiljavannummen maastoissa. Sääksi ja uimahalli on myös ilo esitellä.

Mitä kaikkien pitäisi mielestäsi tietää Nurmijärvestä?

Suomen väkirikkain kunta on ihmisen kokoinen, jossa on tilaa elää.

Mitä kaikkien pitäisi tietää sinusta?

Olen melko tuore rajamäkeläinen.

Mikä on mielestäsi paras tapa viettää vapaailta?

Urheillen ja ystävien tai perheen kanssa seurustellen.

Mitä TV-ohjelmaa seuraat ja miksi?

Uutiset ja ajankohtaisohjelmat pitävät päivän politiikassa mukana.

J os kunta saisi kymmenen miljoonan lahjoituksen ja saisit itsevaltiaana päättää sen käyttötarkoituksen, mihin investointikohteeseen sen käyttäisit?

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja koulutuksen resursseihin sekä perheiden ja vanhusten tarvitsemiin palveluihin. Uusimis- ja rakentamistarpeessa oleviin rakennuksiin edistämään projekteja. Pihoista voisi tehdä viihtyisiä leikki- ja liikuntapuistoja. Pajukot raivaisin teiden varsilta myös liikenneturvallisuuden vuoksi ja viihtyisyyteen panostaisin.

Mikä on elämän tarkoitus?

Luoda toivoa.

Tässä juttusarjassa ääneen pääsevät Nurmijärven uudet valtuutetut.