Korkeatasoista trumpetti- ja urkumusiikkia Nurmijärven kirkossa – esiintyjinä Jouko Harjanne ja Satu Ranta

Nurmijärven kirkossa kuullaan tiistaina 7. syyskuuta korkeatasoista trumpetti- ja urkumusiikkia Jouko Harjanteen ja Satu Rannan esittämänä. Konsertti on osa ikäihmisille suunnattua K-60 kulttuuriklubi -sarjaa.

Konsertti juhlistaa Spiritual Trumpet -levyn julkistamista. Kyseinen levy julkaistiin syksyllä 2020, mutta koronarajoitusten vuoksi levynjulkaisukonserttia ei ole voitu toteuttaa aikaisemmin.

Konsertissa kuullaan kokoelma rakastetuimpia sävelmiä trumpetilla, pianolla ja uruilla esitettynä.

Konsertissa esiintyvä Jouko Harjanne on toiminut Radion sinfoniaorkesterin soolotrumpetistina vuodesta 1984 alkaen sekä Suomen suurimman ja kansainvälisimmän vaskitapahtuman, Lieksan Vaskiviikkojen taiteellisena johtajana vuodesta 1997. Festivaalin johtamisen lisäksi Harjanne esiintyy maailmalla solistina ja levyttää ahkerasti. Harjanne pitää säännöllisesti mestarikursseja ympäri maailmaa ja on vuodesta 2012 asti toiminut japanilaisen Senzoku Gakuen College of Music -korkeakoulun vierailevana trumpettiprofessorina.

Satu Ranta on Nurmijärven seurakunnan johtava kanttori ja monipuolinen muusikko. Hän on urkuri, laulaja, pianisti ja hallitsee myös trumpetin soiton. Konsertissa Ranta laulaa sekä soittaa pianoa ja urkuja.

Harjannetta ja Rantaa yhdistää rakkaus vaskimusiikkiin.

Vaskimusiikkiin liittyy usein mielikuva kovaäänisesti pauhaavasta soittimesta, jota toreilla tuutataan. Harjannetta tämä yksipuolinen kuva harmittaa. Hän vertaakin vaskipuhaltimien soittoa laulamiseen.

– Hengitys on siinä samalla tavalla tärkeässä roolissa, ja lauluäänen tapaan myös trumpetin soundia voi värittää, Harjanne kuvailee trumpetin soittoa.

Harjanteen trumpetinsoittoa kuunnellessaan voi kuulla hänen laulavan trumpettinsa kautta.

Ti 7.9. klo 15, K-60: Spiritual Trumpet -levynjulkaisukonsertti, esiintyjinä Jouko Harjanne ja Satu Ranta Vapaa pääsy. Nurmijärven kirkko, Kirstaantie 5-7. Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut ja Nurmijärven Seurakunta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut