Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Roinelan kesäteatteri pyöri täysille katsomoille – teatteriin tultiin kauempaakin

Klaukkalan Nuorisoseuran Teatteri Roinelan piknikkesäteatterissa nähtiin tänä kesänä koko perheen Eliittikissat -näytelmä. Sitä esitettiin seitsemän kertaa seurantalon takapihalla, kerrotaan Teatteri Roinelan julkaisemassa tiedotteessa. Kaksi näytöksistä oli yksityisesityksiä ja viiden esityksen liput myytiin innokkaille teatterikatsojille.

Yleisö on ottanut teatterin omakseen ja lähes kaikki esitykset olivat loppuun varattuja, tiedotteessa kerrotaan.

– Koronasuositusten vuoksi otimme pihalle vähemmän katsojia kuin yleensä. Halusimme tarjota mahdollisimman turvallisen teatterikokemuksen ja siksi kaikki halukkaat eivät mahtuneet katsomoon tänä kesänä. Toivottavasti ensi kesänä voimme taas ottaa pihan täyteen ja tarjota koko perheen teatterikokemuksen yhä useammalle, kertoo teatterin ohjannut Tanja Hietakangas.

Roinelan kesäteatterissa nähdään vuosittain paljon eri-ikäisiä näyttelijöitä ja tämäkään vuosi ei ollut poikkeus, vaan kaikille halukkaille oli löytynyt sopiva rooli. Päärooleja esittävät yleensä aikuiset, mutta tänä kesänä kolmea pikku kisua esittivät teatterin alakouluikäiset näyttelijät.

Viirua näytellyt Ilari Koskela ihastutti yleisöä ratkaisemalla rubikin kuution minuutissa, Pörrön roolissa nähty Minttu Niemi esitteli voimistelutaitojaan ja Söpö-kissan esittäjä Annika Björkbacka tanssi street-tanssia. Pikkukisujen äidin roolissa nähtiin Laura Kuutti, joka esitti ilma-akrobaattitemppuja.

Kuutti toimii Klaukkalan Nuorisoseuran sirkustirehtöörinä ja on seuran pitkäaikainen aktiivi. Hänen lisäkseen lavalta pystyi bongaamaan enemmänkin Kuutteja, sillä kesäteatterissa oli mukana koko perhe.

Tänä kesänä teatteria tultiin katsomaan paljon myös lähikunnista. Vilma Vihervaara saapui katsomaan esitystä Espoosta lapsiensa ja miehensä kanssa. –Tulimme katsomaan kummityttöä ja samalla lapset pääsivät ensimmäistä kertaa teatteriin. Ulkona tapahtuva näytös tuntui näin korona-aikaan turvalliselta vaihtoehdolta, Vihervaara kertoo.

– Lapset nauroivat oikein kunnolla ääneen ja kyllä näytelmä hauskutti aikuistakin. Erityisesti ihastutti kohta, jossa nuori tyttö teki mm. voltteja. Ihan kuin olisimme olleet sirkuksessa, hän jatkaa.