Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylänpäähän uusia ok- ja paritalotontteja – myös katualueet suunnitellaan uudelleen

Nurmijärven kunta on käynnistänyt asemakaavan muutoksen Rajamäellä Kylänpään asuinalueen pohjoisosassa, Astrakanintien alueella, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Asemakaavaa tarkistetaan, jotta alueelle voidaan osoittaa lisää omakoti- ja paritalotontteja. Uusia pientalotontteja on tulossa yhdeksän, ja samassa yhteydessä Astrakanintien katualueet suunnitellaan uudelleen.

Uusista pientalotonteista yksi on tarkoitettu lähinnä yhtiömuotoiseen rakentamiseen. Suuri osa tonteista sijoittuu siten, että niistä avautuu tonttien etelä -ja länsipuolella esteetön näkymä puistoon.

Uusi katulinjaus on selkeämpi sekä toimivampi liikenteen sujuvuuden näkökulmasta ja mahdollistaa suurten yhtiömuotoisten tonttien jakamisen pienemmiksi erillistalotonteiksi. Samalla alueelle muodostuu uusi tonttikatu, Astrakuja.

– Tonttikysyntä Kylänpään alueella on ollut vilkasta erityisesti pientalotonttien osalta. Omakotirakentajat ovat kiinnostuneita reilun kokoisista tonteista luonnonläheisellä alueella, aivan palveluiden ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksien äärellä, toteaa maankäyttöinsinööri Marja Puhakainen tiedotteessa.

Asemakaavan muutoksen vireilletuloilmoitus ja luonnos ovat nähtävillä kunnan kotisivuilla 2.9.-4.10.2021.

Asemakaavan muutos on alustavasti etenemässä ehdotusvaiheeseen vielä ennen vuoden vaihdetta ja sen odotetaan saavan lainvoiman tulevana keväänä.

Alueen katusuunnitelmat tulevat nähtäville samanaikaisesti asemakaavan muutosehdotuksen kanssa ja ne voidaan hyväksyä, kun asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

Katujen rakentaminen alkaa alustavan arvion mukaan keväällä 2022, jos hankkeen määrärahat säilyvät ja palaute kaavaluonnoksesta on myönteinen. Tämän jälkeen tontit tulevat myyntiin Nurmijärven kunnan maanhankinnan toimesta.