Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläinen Joni Piipponen palasi kotikonnuilleen – kipparoi nyt Kiekko-Vantaata

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen valmennusjohto päätti, että tällä kaudella kapteenin C-kirjain kuuluu Joni Piipposen, 27, vasempaan rintapieleen. Piipponen on tietysti otettu kunniasta.

– Hieno juttu, eikä sellaisesta voi kieltäytyä. Yritän pitää yllä positiivista ilmapiiriä, että kaikilla olisi kivaa. Koetan olla esimerkillinen niin jäällä kuin jään ulkopuolella.

Kapteenin hommat ovat nurmijärveläiselle Kurran kasvatille tuttuja. Sen lisäksi, että Piipponen jo kaudella 2009–2010 oli kapteenina Kiekko-Vantaan C-nuorissa, hän kipparoi viimeisenä A-juniorikautenaan (2014–2015) Jokereita ja on kaksi viimeisintä kautta ollut keuruulaisen KeuPa HT:n kapteenina Mestiksessä. Piipponen on pelannut Mestistä jo kuusi kautta, ensin kaksi Kajaanin Hokissa ja sitten neljä Keuruulla.

– Viime kauden jälkeen tuli fiilis, että haluan lähemmäs kotikontuja.

Piipponen palasi asumaan Nurmijärvelle. Hänellä on kotikunnastaan pelkkää hyvää sanottavaa.

– Nurmijärvellä ihmisen on hyvä olla; on kaikki tarvittavat palvelut sekä hyvät puitteet urheilla ja lisäksi hyvät yhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua.

Viime kauden jälkeen tuli fiilis, että haluan lähemmäs kotikontuja.

Lepsämässä nykyään asuva Piipponen oppi kiekkoaakkoset Klaukkalan jäähallissa.

– Aloitin kolmevuotiaana kiekkokoulussa. Jalkapallo kiinnosti kuitenkin ensin enemmän, ja lätkä jäi. Ensimmäisellä luokalla koulukaveri houkutteli aloittamaan lätkän uudelleen, ja liityin Kurraan.

Jalkapallo pysyi Piipposen repertuaarissa 13-vuotiaaksi asti. Seura oli tietysti NJS.

– Siinä vaiheessa piti tehdä lajivalinta, ja lätkä vei voiton. Futistreeneissä olisi pitänyt käydä talvellakin, jotta olisi voinut pelata ikäluokan edustusjoukkueessa.

Jo hieman aiemmin Piipponen oli vaihtanut jääkiekossa Kurran värit Etelä-Vantaan Urheilijoiden punavalkoisiin. C-juniori-iässä Piipposen rintamukseen ilmestyi Kiekko-Vantaan lohilogo. Mutta edes kapteenille ei ollut sitä seuraavalle kaudelle pelipaikkaa Vantaalla. Yhden kauden piipahdus Karhu-Kissoissa vei Piipposta siinä määrin pelaajana eteenpäin, että Jokerien B-nuorten SM-sarjajoukkueesta löytyi tilaa. Siellä tuli myös Suomen mestaruus.

– Kissoissa olin saanut pelata niin paljon kuin halusin. Tuli todistettua oikeaksi sanonta, että pelaaminen kehittää enemmän kuin pelkkä treeneissä pyöriminen.

Juniorivuosiensa lopuksi Piipponen pelasi kolme kautta A-nuorten liigaa Jokereissa. Sen jälkeen hän valitsi tarjolla olleista vaihtoehdoista Mestiksessä pelaavan Kajaanin Hokin. Siirto keskisuomalaisen KeuPa HT:n riveihin leipoi Piipposesta Mestiksen mestarin heti ensimmäisellä kaudella (2017–18).

Monet loukkaantumiset ovat hidastaneet laitahyökkääjä Piipposen kehitystä.

– On niitä ollut, mutta ne kuuluvat lajiin.

Uusi Mestis-kausi alkaa Kiekko-Vantaan osalta 24. syyskuuta kotiottelulla Kiekko-Espoota vastaan.

– Meillä on hyvä, hyökkäysvoimainen ja liikkuva nippu kasassa. Olo on luottavainen, kapteeni Piipponen sanoo.

Vuodet jääkiekkoilijana ovat rajalliset, mutta nurmijärveläisenä Piipponen uskoo pysyvänsä loppuikänsä.

– Erittäin todennäköisesti tulen joskus rakentamaan Nurmijärvelle taloni.