Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkjärven koululle luontopolku – siellä aikuinenkin voi lorutella muurahaisista

Valkjärven koulun piha-alueelle valmistui Suomen luonnon päiväksi 28.8 elokuuta luontopolku, kerrotaan Valkjärven kyläyhdistyksen tiedotteessa.

Luontopolun sisältö toimii parhaiten aikuisen ja lapsen tai isomman ja pienemmän lapsen vuoropuheluna ja pohdintana. Isompi osaa avata pienemmälle infolappujen sisältöä laajemmalti. Ja toisaalta aikuinenkin kehtaa laulaa Pienet sammakot ja lorutella muurahaisista, kun on lapsi kaverina. Moniaistillisuus on huomioitui "piiloviestein".

Luontopolku on käytössä toistaiseksi ja sisältöä päivitetään tarvittaessa. Luontopolun lähtö ja materiaalit löytyvät koulun pihassa olevasta luistinkopista.

Valkjärven kyläyhdistys ja Vanhempainkerho edistävät yhdessä luontokouluhanketta. Tavoitteena on saada luontokoulu Valkjärven koulun yhteyteen.

Tiedotteen mukaan luontokoulun toiminta tarjoaisi mahdollisuuksia ei vain Valkjärven koulun lapsille, vaan kaikille kunnan lapsille.

– Metsäretket ja luontoon monipuolisesti tutustuminen ja sen kokeminen olisivat olennainen osa koulun toimintamallia. Palveluja tarjottaisiin tasapuolisesti nurmijärveläisille lapsille. Valmiit luontokoulupäiväohjelmat ja ammattitaitoinen luontokoulun opettaja helpottaisivat opettajien työtä, toteaa kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jani Hautala.