Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työpaikkojen radonia valvotaan Nurmijärvellä – tarkastuksia tehdään tänä syksynä

Työsuojeluviranomainen valvoo tänä syksynä Nurmijärvellä ja Keravalla työpaikkojen radonia. Valvonta kohdistetaan työpaikkoihin, joissa on toimintaa maan tasalla tai kellarikerroksessa. Tarkastuksilla valvotaan, että työpaikalla on tehty radonmittaukset ja toteutettu mittaustulosten perusteella tarvittavat toimenpiteet. Tarkastukset tekee Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue.

Nurmijärvi ja Kerava lisättiin joulukuusta 2018 alkaen niin kutsutuiksi radonkunniksi, joissa mittaukset työpaikoilla ovat pakollisia. Radon on maaperästä sisäilmaan kulkeutuva näkymätön ja hajuton radioaktiivinen kaasu, joka lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään.

Työsuojeluviranomaiset ovat keränneet radonvalvonnan tietoja vuodesta 2019 lähtien. Valvonnassa on tarkastettu Forssassa, Jokioisissa, Karkkilassa, Kirkkonummella, Sipoossa ja Siuntiossa 943 sellaista työpaikkaa, jossa radonmittaukset tulee olla tehtyinä. Näistä työpaikoista vain 324 oli tehty mittaukset (34 prosenttia valvontakohteista). Mittaukset olivat siis tekemättä 619 työpaikalla (66 prosenttia valvontakohteista).

Jos Nurmijärvellä tai Keravalla sijaitsevan työpaikan radonmittaus on tekemättä, se kannattaa aloittaa nyt. Mittaus kestää kaksi kuukautta. Ohjeet mittaukseen löytyvät Säteilyturvakeskuksen sivulta Radon työpaikoilla.