Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven Opistolle kestävän kehityksen sertifikaatti – näkyy kurssitarjonnassa ja tapahtumissa

Nurmijärven Opistolle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti, kerrotaan Nurmijärven Opiston tiedotteessa.

Kestävän kehityksen sertifikaatti on voimassa kolme vuotta kerrallaan ja sen ylläpitämiseksi vaaditaan jatkuvia toimia. Opiston tämän lukuvuoden kestävän kehityksen teemoina ovat materiaalin kierrätyksen tehostaminen, paikallistuntemuksen ja suomalaisen kulttuurin tuntemuksen lisääminen sekä luontoa säästävät energiamuodot. Nämä teemat nousevat näkyviin opiston kurssitarjonnassa kuin myös muissa tapahtumissa.

Opiston kestävän kehityksen työryhmä aloitti toimintansa syyskuussa 2018 ja sen seurauksena muun muassa kopiopaperin kulutus on saatu laskemaan kolmasosaan aiemmasta. Kierrätystä on myös muuten tehostettu opistolla, pahvit ja muovit ovat saaneet omat keräysastiansa ja käsityötarvikkeita on kierrätetty kursseilla.

Koska kestävä kehitys ei ole vain materiaa, on rinnalle nostettu myös muita teemoja, joita opistossa on haluttu kohentaa.

Tilannetta kartoitettiin kyselemällä opiskelijoiden näkemyksiä opiston toiminnasta. Tuloksena kyselyyn saatiin, että esimerkiksi turvattomuutta koettiin pimeillä ja huonokuntoisilla parkkialueilla. Epäkohtiin on luvattu parannusta kiinteistöyhtiöiden toimesta.