Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläinen valokuvaaja kiinnostui karhuista – esittelee nyt kuvia ja tarinoita kirjastossa

Nurmijärveläläinen valokuvaaja Hannu Laakso on lähivuosina esikoistunut eläinkuviin.

Ensin hän kirjoitti ja kuvasi lasten tietokirjan Me Kettuset ja tänä syksynä ilmestyi Me Karhuset -kirja, joka kuvaa suloisen karhunpennun kasvua aikuiseksi ja auttaa ymmärtämään karhujen elämää. Me Karhuset -kirja on tarinallinen tietokirja erityisesti lapsille.

– Seitsemän vuoden karhukuvat ovat nyt kansissa. Olen kuvannut karhuja kaikkina vuodenaikoina, jolloin karhut ovat ylipäätään liikkeellä.

– Karhuja, pienistä pennuista vanhoihin köriläisiin, on taltioitunut kameran kennolle Suomussalmella, Kuhmossa, Kuusamossa ja Lieksassa.

– Olen päässyt näkemään myös erikoisempia tilanteita, joissa on keskinäisen taistelun uhkaa ilmassa. Joskus se päättyi sopuisasti, joskus taas ei, Laakso kertoo.

Laakson mukaan karhu on kuitenkin pohjimmiltaan rauhallinen tallustaja, joka yleensä mieluummin väistää kuin tappelee.

Hannu Laakso esittelee kirjan valokuvia ja kuvaustarinoita Klaukkalan kirjaston Frami-lavalle tiistaina 14. syyskuuta kello 18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kirjasto sijaitsee osoitteessa Kuonomäentie 2.