Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi muistuttaa liikennesäännöistä – "Onko sinulle epäselvää, mitä ja ketä väistät suojatiellä liikkuessasi?"

Poliisi tiedotti keskiviikkona (8.9.) suojatiesäännöistä, koska niiden kertaukselle tai oppimiselle vaikuttaa olevan tarvetta.

– Tällä viikolla Sisä-Suomen alueella on tapahtunut kaksi liikenneonnettomuutta, joissa suojatietä ylittämässä ollut jalankulkija on joutunut ajoneuvon töytäisemäksi, poliisi kertoo ja kysyy sen jälkeen lukijalta kysymyksen.

– Onko sinulle epäselvää, mitä ja ketä väistät suojatiellä liikkuessasi?

Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikennepoliisiyksikkö kertaa suojatiesäännöt jalankulkijoille, polkupyöräilijöille ja autoilijoille.

– Tieliikennelain mukaan ajoneuvolla ajettaessa on jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai valmistautuu menemään sille, annettava esteetön kulku. Polkupyörää taluttava henkilö katsotaan myös jalankulkijaksi.

Poliisi muistuttaa myös jalankulkijaa olemaan valppaana suojatiellä ja sen läheisyydessä.

– Tarkkaile liikennettä ja ole valppaana. Ota katsekontakti lähestyvän ajoneuvon kuljettajaan, jotta molempien aikeet olisivat tiedossa.

– Älä astu suojatielle, ellei kuljettaja hidasta nopeutta ja havaitse sinua.

Polkupyörällä saa ajaa suojatien yli, mutta suojatie velvoittaa antamaan esteettömän kulun ainoastaan jalankulkijalle, poliisi korostaa.

– Pyörän taluttaja katsotaan jalankulkijaksi.

Yleisesti poliisi nostaa esille musiikin kuuntelun ja puhelimen käytön voivan aiheuttaa tarkkaavaisuuden herpaantumista liikenteessä.

Poliisi suorittaa tehostettua turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaa viikon ajan, ensi viikon torstaista (16.9.) alkaen.

– Valvontajakson aikana liikennevalvontaa suunnataan erityisesti turvalaitteiden käytön ja tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavien tekijöiden valvontaan.