Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaseudun ongelmien äärellä – dokumentti ja keskustelu Klaukkalan kirjastossa

Klaukkalan kirjastossa esitetään keskiviikkona 15. syyskuuta kello 18 Luonnonlaki-dokumentti, jossa esitetään maanviljelijä Juhan tarvetta siirtää maitotilansa pojalleen Henrylle.

Dokumentin jälkeen keskustellaan maaseudun ongelmista ja elinehdoista.

Luonnonlaki-dokumentti on Mika Rantosen ja Verena Netzerin tekemä dokumentti, joka on intiimi muotokuva perheestä perinteiden ja arjen realiteettien ristitulessa ilmastonmuutoksen ja synkkenevien talousnäkymien pyörteissä.

Elokuva kertoo ristiriidoista, rakkaudesta ja huumorista. Dokumentissa ikääntyvä ja omaleimainen maanviljelijä Juha valmistelee eläkkeelle jäämistä, mutta ennen sitä hänellä on vielä yksi tehtävä jäljellä: siirtää iso, mutta velkainen maitotilansa pojalleen Henrylle.

26-vuotias Henry on perheen vanhin poika ja hän on elänyt ja työskennellyt koko ikänsä isänsä tilalla harvaanasutulla seudulla Pohjois-Savossa.

Isän terveyden heiketessä paine nuorta miestä kohtaan kasvaa. Tila tarvitsee hänestä uuden isännän, jotta se pysyisi perheen nimissä myös seuraavalle sukupolvelle. Mutta Henryllä on omia ajatuksia tulevaisuudesta ja taloudellisten haasteiden kasaantuessa myös epäilyt yltyvät: Olisivatko tilakaupat sitten kuitenkaan paras vaihtoehto hänelle itselleen? Entä hänen kumppaninsa ja poikavauvansa tulevaisuudelle?

Mitä pidempään Henry päätöstään empii, sitä ahdistuneemmaksi Juha tuntee itsensä. Jännite isän ja pojan välillä kasvaa. Lopulta Henryn täytyy tehdä valinta, jolla on pitkälle ulottuvia vaikutuksia paitsi hänelle itselleen niin myös koko perheelle.

Luonnonlaki-dokumentti ja keskustelutilaisuus Miten käy maaseudun? Klaukkalan kirjastossa (Kuonomäentie 2, Klaukkala) keskiviikkona 15.9. klo 18. Hae maksuton pääsylippu tilaisuuteen Klaukkalan kirjaston asiakaspalvelusta.