Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven museo järjestää valokuvakävelyn Rajamäellä

Nurmijärven museo järjestää torstaina 30. syyskuuta valokuvakävelyn Rajamäellä.

Tapahtuman taustalla on Keski-Uudenmaan museoiden yhteinen Kuvaa uusiksi – jälleenvalokuvausta kotikulmilla -hanke, jossa Nurmijärven museo on mukana.

Hankkeen yksi tavoite on valokuvata uudelleen museoiden kokoelmissa olevien vanhojen valokuvien näkymiä ja rakennuksia. Tähän uudelleenvalokuvaukseen haluttaisiin mukaan mahdollisimman monia vapaaehtoisia kuntalaisia.

Valokuvaamisessa käytetään hyväksi ilmaista Ajapaik-sovellusta. Sen avulla voi katsella vanhoja kuvia niiden kuvauspaikoilla ja valokuvata näkymät uudestaan. Ajapaik auttaa löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Näin kuvaamalla syntyy ennen ja jälkeen -kuvapareja, joissa näkyvät ajan tuomat muutokset. Jälleenkuvaamista on kuitenkin mahdollista tehdä myös ilman Ajapaik-appia ja kuvata voi niin puhelimella kuin kamerallakin.

Nurmijärven ensimmäinen valokuvakävely järjestetään Rajamäellä. Kävelykierroksella oppaina toimivat museovirkailija Petri Lehtonen ja projektityöntekijä Inka Tuominen.

Kierrokselle osallistuminen ei vaadi erityisiä valokuvaajan taitoja. Kävelyn aluksi käydään läpi jälleenkuvaukseen liittyviä asioita. Reitillä tutustutaan kohteiden historiaan, pohditaan muuttuvia näkymiä ja kuvataan kohteet uudelleen.

Kirkon parkkipaikalta lähtevän valokuvakävelyn kesto on 1–1,5 tuntia.

Kierrokselle toivotaan ennakkoilmoittautumista sähköpostitse inka.tuominen@tuusula.fi tai puhelimitse 040 314 3477.

Valokuvakävely Rajamäellä, to 30.9. klo 17.30. Lähtö Rajamäen kirkon parkkipaikalta, Patruunantie 7. Järj. Nurmijärven museo. Vapaa pääsy.