Pentti Tiippana tukee mielenterveyskuntoutujia – uusi vapaaehtoistoiminnan koulutus alkaa lokakuussa

Klaukkalalainen Pentti Tiippana 77 v. on ollut mukana vapaaehtoistoiminnassa vuodesta 2017 asti, jolloin hän kävi vapaaehtoistoiminnan koulutuksen.

– Toimin kahden mielenterveyskuntoutujan tukihenkilönä. Tapaan heitä kerran viikossa tai joka toinen viikko, Tiippana kertoo.

Tapaamisten sisältö muodostuu lähinnä keskusteluista ja ulkoilusta. Lisäksi Tiippanalla on iäkäs puhelinystävä, jolle hän soittaa viikoittain. Tiippana kehuu myös seurakunnan ja Keusoten mielenterveyskuntoutujille järjestämiä leirejä, joilla hän on ollut auttamassa.

Vapaaehtoistoimintaan Pentti Tiippana käyttää 3–4 tuntia viikossa.

Pentti Tiippanalle vapaaehtoistoiminnan koulutukseen osallistumisesta on ollut hyötyä.

– Mielenterveysasiat olivat minulle vieraita ja siitä, että koulutuksessa oli puhumassa alan ammattilaisia, oli iso apu, Tiippana kertoo.

Nurmijärvellä puolentoista vuoden välein järjestettävä laaja vapaaehtoistoiminnan koulutus alkaa jälleen 5.10. ja päättyy 16.11. Koulutus pidetään Klaukkalan kirkolla ja sitä esittelevä tilaisuus 21.9. klo 18 Klaukkalan kirjastossa.

Koulutuksen järjestää seurakunta yhdessä kunnan, Keusoten, Keski-Uudenmaan yhdistysverkoston sekä muiden järjestöjen kanssa. Uutena yhteistyökumppanina on Humakin Kiljavan kampus.

– Toivomme, että sitä kautta ja muutenkin löytäisimme nuoria mukaan toimintaan, sanoo seurakunnan ja kunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Mari Hämäläinen.

– Uusia vapaaehtoisia tarvitaan. Esimerkiksi ikäihmisten yksinäisyys on lisääntynyt korona-aikana, ja siksikin heitä on tärkeää auttaa, hän jatkaa.

Koulutus sisältää neljä kaikille osallistujille yhteistä iltaa ja kuusi vapaavalintaista teemailtaa. Teemailtojen aiheina ovat ikäihmiset, lapset, nuoret ja perheet, mielen hyvinvointi, kehitysvammaiset, monikulttuurisuus sekä omaisten ja läheisten tukeminen.

Vapaaehtoistoiminnan koulutus on maksuton. Ilmoittautuminen koulutukseen Nurmijärven Opiston kautta www.nurmijarvenopisto.fi tai 040 9360080 24.9. mennessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut