Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahoinpitelyjä, häiriköintiä ja ilkivaltaa Klaukkalan torilla – viime kesältä tutkinnassa seitsemän pahoinpitelyä

Klaukkalassa asuva, nimettömänä pysyttelevä mieshenkilö kertoo joutuneensa viime kesänä yöaikaan kaksi kertaa pahoinpidellyksi Klaukkalan torilla.

– Ensimmäisen pahoinpitelyn yhteydessä nenäluuni murtui kahdesta kohdasta, toisen yhteydessä yhdestä kohdasta, hän kertoo.

Lisäksi hän kertoo saaneensa väkivaltatilanteiden yhteydessä muita vammoja ja ruhjeita.

– Ja kyllähän nämä ovat traumaattisia kokemuksia, hän lisää.

Kummastakin tapauksesta on miehen mukaan tehty rikosilmoitus ja niistä on parhaillaan tutkinnat meneillään. Nurmijärven Uutisten toimitus on nähnyt miehen potilaskertomukset.

Mies uskoo monien asukkaiden välttelevän tällä hetkellä torilla ja sen läheisyydessä liikkumista etenkin ilta- ja yöaikaan.

Onhan tämä huolestuttava määrä väkivaltarikoksia, kun ei niitä pitäisi olla lainkaan.

Kyseinen mies ei ole ainoa Klaukkalan torilla ja sen lähiympäristössä viime kesänä väkivaltarikoksen uhriksi joutunut henkilö. Rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että poliisin tietoon on viime kesältä Klaukkalan torilta tullut viisi pahoinpitelyä ja kaksi törkeää pahoinpitelyä.

– Muutamassa tapauksessa yhden henkilön kimppuun on hyökännyt useampi henkilö. Yhdessä tapauksessa pahoinpideltävää päin on potkittu ja hän on saanut pahoja vammoja, yhdessä on huidottu puukolla, Lylykangas kuvailee.

Vakavat pahoinpitelyt tapahtuivat tilanteessa, jossa kaksi henkilöä meni pahoinpitelyn nähtyään tiedustelemaan uhrin vointia ja joutuivat itse pahoinpidellyiksi.

Kaikissa Lylykankaan mainitsemissa tapauksissa epäillyt tekijät ovat tiedossa ja rikostutkinta käynnissä.

– Onhan tämä yhdellä pienellä paikalla huolestuttava määrä väkivaltarikoksia, kun ei niitä pitäisi olla lainkaan, Lylykangas sanoo.

Hänen mukaansa Klaukkalan torilla kokoontuu pääasiassa yli 15-vuotiaita, Monikon parkkipaikalla taas alle 15-vuotiaiden suosiossa.

Klaukkalan torilla ja sen ympäristössä on myös paljon häiriökäyttäytymistä ja ilkivaltaa. Esimerkiksi torikahvilan teltta rikottiin viime viikonvaihteessa – jo kolmannen kerran.

Itä-Uudenmaan poliisin komisarion Altti Pirisen mukaan alueella oli 1.5.–28.7.2021 36 poliisitehtävää, joista osa liittyi ilkivaltaan ja järjestyslakirikkomukseen/häiriökäyttäytymiseen.

– Termi järjestyslakirikkomus on monimuotoinen ja pitää sisällä tapauksia yleisellä paikalla virtsaamisesta metelöintiin, Pirinen selventää.

Hänen mukaansa Klaukkalan torin ympäristö on yksi Itä-Uudenmaan poliisin painopistealueista. Tämä tarkoittaa, että vapaasti ohjautuvana työaikana eli aikana, jolloin partioilla ei ole hälytyksiä, ne jalkautuvat esimerkiksi Klaukkalan torin ympäristöön.

Myös Nurmijärven kunnanhallitus keskusteli Klaukkalan turvattomuudesta syksyn ensimmäisessä kokouksessaan.

– Kunnanhallitus pohti, miten tilanteeseen voidaan saada kestäviä ratkaisuja pitkällä aikavälillä, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Petri Vaulamo.

– Tilanne on ollut pitkään rauhaton ja erityisesti viikonloppuisin on ikäviä tapahtumia toistuvasti. Tilanteeseen halutaan muutos ja kunnanhallitus pohti erilaisia ratkaisuja sekä toimia, hän jatkaa.

Vaulamon mukaan kunnanhallitus pyysi viranhaltijoilta asiaan liittyvää lisätietoa.

– Tulevissa kunnanhallituksen kokouksissa tullaan keskustelemaan lisää siitä, miten turvallisuusasiaa voidaan edistää, Vaulamo lupaa.