Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elsa Weckström mukana Toivon Tarinoissa – video- ja podcastsarjan jakso kertoo kansantanssijan ja ohjaajan tarinan

Klaukkalan Nuorisoseuran kansantanssija ja ohjaaja Elsa Weckström kertoo tarinansa kansantanssin parissa Suomen Nuorisoseurojen uudessa video- ja podcastsarjassa Toivon Tarinat. Jaksossa Weckström puhuu esimerkiksi siitä, mistä pienten tanssijoiden kanssa lähdetään liikkeelle, kun lähdetään rakentamaan vankkaa pohjaa tanssitekniikalle sekä mikä ohjaamisessa on palkitsevinta.

Jakso on äänitetty jo viime toukokuussa, joten siinä sivutaan myös etäajan haasteita.

– On kiva huomata, että jaksossa toivomani asiat liittyen tanssiharjoituksiin, alkavat nyt syksyllä pikkuhiljaa toteutua. Niitä olivat esimerkiksi lähitreenit sisällä ja käsi kädessä tanssiminen, Elsa Weckström toteaa.

Mahdollisuus podcastsarjaan osallistumiseen tuli nyt 18-vuotiaalle Weckströmille Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Vaikuttajat-ryhmän kautta. Ryhmä perustettiin vuonna 2019 kuromaan nuorten ja koko Suomen Nuorisoseurojen ja päättäjien välistä kuilua pienemmäksi.

Ryhmässä on mukana yhteensä 20 nuorta harrastajaa eri maakunnista. Ikähaitariltaan he ovat 13–30-vuotiaita. Elsa Weckström on ollut alusta asti mukana ryhmän toiminnassa ja edustaa ainoana nuorena Uudenmaan maakuntaa.

Ryhmäläiset tapaavat toisiaan säännöllisesti vuoden aikana. He ehtivät järjestää kokouksia vuosina 2019 ja 2020 muun muassa Jyväskylässä, Tampereella ja Rovaniemellä. Etäaikana he ovat toteuttaneet toimintaa Teamsin välityksellä.

Viime keväänä Nuoret Vaikuttajat suunnittelivat yhdessä Porin alueryhmän kanssa Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutapahtuman sisällön alusta loppuun itse. Tapahtuma järjestettiin Porissa sekä verkossa viime toukokuussa.

Samaisen ryhmän kautta Elsa Weckström sai mahdollisuuden olla mukana esiintymässä Nuorisoseurojen tämän vuoden 140v. juhlavideolla. Videon suunnitteli ja kuvasi Zim Mhone, joka on luonut myös Toivon Tarinat-sarjan.

Juhlavuoden avannut video sai sosiaalisen median kanavissa paljon huomiota ja sitä onkin katsottu yli 40 000 kertaa. Tämän videon siivin Suomen Nuorisoseuroja on juhlistettu pitkin vuotta eri puolilla Suomea, Klaukkalassakin kesäkuussa.

Seuraavaksi Weckström suuntaa edustamaan lokakuussa pidettävään paneelikeskusteluun. Tämäkin on osa 140v-juhlavuoden tapahtumia, joka järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Paneelikeskustelu järjestetään Oodissa, Helsingissä, ja myös striimataan helsinki-kanavalla 7.10.

Toivon Tarinat – jaksot ovat katsottavissa ja kuunneltavissa toivontarinat.fi-sivustolta ja Spotifystä. Weckströmin lisäksi sarjassa kertoo tarinansa myös kaksi muuta Nuoret Vaikuttajat-ryhmän jäsentä. Rahoitus projektiin on saatu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta.