Valtuusto päätti: Lahnus–Klaukkala-kevytväylään varatut rahat pysyvät

Lahnuksen ja Klaukkalan välisen kevyenliikenteenväylän suunnittelu ja toteus alkanevat vuonna 2022. Kuvituskuva. Ille Martela
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven kunnanvaltuusto on päättänyt varata edelleen määrärahaa Lahnuksentien (maantie 1324) jalankulku- ja pyöräilyväylää varten.

Rahaa varataan välin Lahnus–Klaukkala rakennussuunnitelman laatimiseen ja rakentamiseen vuodesta 2022 alkaen. Kunnanvaltuuston päätös perustuu teknisen lautakunnan 2020 tekemään investointiesitykseen.

Kyse on Uudenmaan Ely-keskuksen, Nurmijärven kunnan ja Espoon kaupungin hankkeesta toteuttaa Lahnuksentielle uusi jalankulku- ja pyörätie nykyisten jalankulku- ja pyöräteiden väliin välille Klaukkala-Lahnus. Uuden jalankulku- ja pyörätien kokonaispituus on noin 5 kilometriä. Jalankulku- ja pyörätie on esitetty koko matkalla toteutettavaksi maantien etelä-/itäreunaan.

Jalankulku- ja pyörätiehankkeen kokonaiskustannuksiksi on tiesuunnitelmavaiheessa arvioitu noin 3,9 milj. euroa, josta lunastus- ja korvauskustannusten on arvioitu olevan 130 000 euroa. Arvioidut rakentamiskustannukset ovat yhteensä noin 3,75 miljoonaa euroa.

Tiesuunnitelmassa on esitetty, että Ely-keskus, Nurmijärven kunta ja Espoon kaupunki vastaisivat jalankulku- ja pyörätien toteuttamisesta kustannusjaolla Ely 50 %, Nurmijärven kunta 20 % ja Espoon kaupunki 30 %.

Tiesuunnitelman kustannusarvion perusteella Nurmijärven kunnan osuus toteutuskustannuksista olisi noin 732 800 euroa. Lunastus- ja korvauskustannuksista vastaa Ely-keskus.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut