Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Heikkilä pistejohdossa SM-rallikauden päätökseen – ei ota paineita

Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä lähtee SM1-luokan sarjapistejohdossa SM-rallikauden päättävään osakilpailuun SM KokUA 60-V Juhlaralliin, kerrotaan Juho Koski/Mikko Heikkilä Racing-tiedotuksen tiedotteessa.

Kokkolan maisemissa ajettavasta kaksipäiväisestä kilpailusta on jaossa puolitoistakertaiset SM-pisteet. Heikkilän kisakalenteriin kuuluu myös lokakuun alussa ajettava Suomen MM-ralli.

Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, lähtee rallin SM-sarjan kuninkuusluokan SM1:n pistejohdossa kauden päättävään osakilpailuun, 25.–26. syyskuuta ajettavaan SM KokUA 60-V Juhlaralliin.

Uransa ensimmäisestä SM1-luokan Suomen mestaruudesta ajava Heikkilä lähtee reitille ensimmäisenä. Paineita pistejohtaja Heikkilä ei kuitenkaan suostu ottamaan.

– Tilannehan on hyvä kun ollaan mestaruudesta taistelemassa, joten siltä pohjalta hyvät fiilikset. Varmaan paineita saisi otettua jos haluaisi, mutta yritän pysyä erossa niistä, eivät ne hirveästi ainakaan helpota asiaa. Laitetaan kaasu pohjaan ja katsotaan maalissa mihin se riittää. Tiukka taistelu on varmasti tulossa, Heikkilä kommentoi tiedotteessa.

Kaksipäiväisessä SM-kauden päätösosakilpailussa ajetaan yhteensä 10 erikoiskoetta ja 128,3 erikoiskoekilometriä. Ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta, joista kaksi viimeistä ajetaan syyshämärässä.

– Tietysti syyspimeä on eri kuin talvipimeys. Talvella lumi heijastaa niin hyvin valoa, että on jopa aika kirkasta ajaa, mutta syksyllä on niin kosteaa ja tummaa niin valot eivät heijasta pinnoista samalla tavalla, ja olosuhteethan ovat samat kaikille, Heikkilä sanoo.

Heikkilä osallistuu myös 1.–3. lokakuuta Jyväskylässä ajettavaan rallin MM-sarjan osakilpailuun WRC Secto Automotive Rally Finlandiin WRC3-luokassa. Kuluneen kuukauden aikana testannut Heikkilä on valmistautunut myös MM-ralliin, mutta keskittyminen on ensin Kokkolassa SM-mestaruustaistelussa.

– Ajetaan Kokkola ensin ja sen jälkeen Jyväskylä. Etuna on, ettei tule pitkää taukoa kisojen väliin eikä tarvitse ihmeempää vireystilan hakemista Jyväskylään. Ollaan pari kertaa päästy ajamaan ja pitämään ajotuntumaa yllä sekä muutamia pikkujuttuja käyty läpi. Luotto omaan tekemiseen ja autoon on hyvä.

SM KokUa 60-V Juhlarallia voi seurata RalliSM:n verkkosivuilta sekä YouTube-livelähetyksen kautta.