Rajamäelle ja Klaukkalaan uusia ok-tontteja – Vanha-Klaukan tonttien neliöhintaan viiden euron korotus

Rajamäen Kylänpään ja Saunatien alueille sekä Klaukkalan Vanha-Klaukan toisen vaiheen alueelle on tulossa hakuun uusia ok-tontteja, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Elinvoimalautakunta päätti myytäväksi ja vuokrattavaksi laitettavista tonteista sekä niiden hinnoista kokouksessaan 21. syyskuuta 2021. Tässä yhteydessä se päätti nostaa Vanha-Klaukan kaikkien tonttien hintaa 5 euroa/m2.

Kylänpään asuinalueelle Metsolankaareen on tulossa myyntiin kuusi omakotitonttia. Tonttien kaavamerkintä on AO2, erillispientalojen korttelialue. Tonteille saa rakentaa yhden enintään kaksiasuntoisen rakennuksen. Tontit ovat pinta-alaltaan 1 238–2 077 m2.

Rajamäen Saunatien alueelle on tulossa myyntiin kymmenen omakotitonttia. Tonteista kahdeksan on kaavamerkinnällä AO2, erillispientalojen korttelialue ja tonteille saa rakentaa yhden enintään kaksiasuntoisen asuinrakennuksen. Kaksi tonttia on AO1 merkinnällä, erillispientalojen korttelialue. Tonttien pinta-alat ovat 685–772 m2.

Kyläpään ja Saunatien alueiden omakotitonttien myyntihinnat ovat 50 e/m2. Tontit tulevat hakuun syksyllä 2021.

Vanha-Klaukan alueen tonteista 81 on kaavamerkinnältään AO1, erillispientalojen korttelialue. Kortteliin 3679 saa lisäksi rakentaa yhden 60 k-m2 suuruisen erillisessä rakennuksessa sijaitsevan sivuasunnon (kaavamerkintä AO1 sivuasunto). Alueella on 13 kpl omakotitontteja, joiden kaavamerkintä on AO2, erillispientalojen korttelialue. Näille tonteille saa rakentaa yhden, enintään kaksiasuntoisen asuinrakennuksen. Tonttien pinta-alat ovat 700–1 317 m2.

Vanha-Klaukan toisen vaiheen omakotitonttien myyntihinnat: AO1 tontit 105 e/m2 ja AO2 tontit 115 e/m2.

Vanha-Klaukan omakotitontit laitetaan hakuun ja luovutetaan useammassa erässä. Ympäristötoimialan maankäyttö päättää kunkin arvontaerän tonttimäärän ja tonttihaun ajankohdan huomioiden kunnallisteknisen valmiusasteen sekä markkinatilanteen.

Tontteja haetaan kunnan kotisivuilla olevan sähköisen Tonttien hakupalvelun kautta. Uusien kiinteähintaisten omakotitonttien hakumuotona käytetään arvontamenettelyä, jossa sähköinen järjestelmä arpoo arvontaerässä olevien tonttien saajat. Hakijat asettavat hakemuksessaan tontit mieluisuusjärjestykseen, jonka järjestelmä huomioi suorittaessaan arvonnan.

Hakijan tulee hakemuksessa ilmoittaa, haluaako hän ostaa vai vuokrata tontin. Vuokra-aika on 60 vuotta. Vuokratontin vuosivuokra on 6 % tontin luovutushinnasta.

Kaikki uudet omakotitontit ovat luovutuskelpoisia, kun alueen kunnallistekniikka on rakennettu ja rakennukset voidaan liittää vesihuolto- ja sähköverkkoon.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut