Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

17-vuotias iski puukolla entuudestaan tuntematonta selkään Lönnrotinkadulla, epäillään tapon yrityksestä

Helsingin poliisin nuorisoryhmällä on käynnissä esitutkinta tapon yrityksestä, joka tapahtui Lönnrotinkadulla yöllä viime lauantaina. Hätäkeskus ilmoitti poliisille epäillystä puukotuksesta kolmen aikaan yöllä.

Paikan päälle meni useita poliisipartioita. Selkään puukotettu oli noin 30-vuotias mies.

Poliisi sai puukotuksesta epäillyn 17-vuotiaan pojan kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Poikaa ja hänen 15-vuotiasta seuralaistaan epäillään myös huumausainerikoksesta. Heidän hallustaan löytyi noin 50 grammaa huumausainetta. Kyseessä on todennäköisesti amfetamiini.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan epäilty ja asianomistaja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että 17-vuotiaan pojan ja hänen seurassaan olleen 15-vuotiaan tytön välillä oli riitaa. Kun tyttö lähti kävelemään pois pojan luota, poika meni juttelemaan entuudestaan tuntemattomalle miehelle. Miehen mukaan epäilty pyysi häneltä nuuskaa tai tupakkaa.

Kun mies jatkoi matkaansa, hän huomasi, että poika lähti perään.

Yhtäkkiä mies tunsi lyönnin selässään. Vammoista huolimatta hän pystyi soittamaan itse hätäkeskuksesta apua.

Poliisi kertoo, että puukotuksesta epäilty pakeni paikalta. Kun poliisi otti sekä nuorukaisen että tytön kiinni, puukko oli tytöllä. Poliisin tietojen mukaan poika oli antanut tekovälineen tytölle.

– Epäilty 17-vuotias myönsi kuulusteluissa, että hän löi asianomistajaa puukolla. Syyksi hän mainitsi vahvan humalatilan ja sanaharkan asianomistajan kanssa. Esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että hän aloitti itse sanaharkan, kertoo tutkinnanjohtaja Forss.

Puukotettu mies toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa.