Palkansaaja, nyt kannattaa tarkistaa verokortti: 920000:ta ihmistä uhkaa loppuvuonna kallis yllätys

Nyt kannattaa tarkistaa oman verokortin tuloraja: Verohallinnon mukaan arviolta 920 000 veronmaksajan tuloraja on ylittymässä, jos he saavat loppuvuonna palkkatuloja samaa tahtia kuin tämän vuoden alussa.

Tulorajan ylittyminen tarkoittaa, että joulukuun tulot verotetaan korkeammalla lisäprosentilla.

– Kun muutokset verokorttiin tekee nyt, tuloja verotetaan mahdollisesti korkeammalla prosentilla usean kuukauden aikana eikä muutos yksittäisen kuukauden tuloihin ole niin jyrkkä. Jos tuloraja on toisaalta ollut liian korkea, loppuvuodesta veroja tarvitsee maksaa vähemmän, sanoo tiedotteessa ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta.

Verottajan mukaan tuloraja kannattaa tarkistaa, vaikka olisi jo tehnyt tänä vuonna muutosverokortin. Verohallinto arvioi nimittäin, että tulorajan mahdollisista ylittäjistä 43 prosenttia on jo muuttanut veroprosenttiaan tänä vuonna ainakin kerran.

Tänä vuonna Verohallinto on ensimmäistä kertaa lähettänyt sähköpostimuistutuksia henkilöille, joiden veroprosentti vaikuttaa alkuvuoden tulojen perusteella liian matalalta. Samalla kehotetaan tarvittaessa tekemään uusi verokortti OmaVerossa.

Tieto

Näin tuloraja lasketaan

Vuoden 2021 verokortin pohjana ovat olleet vuoden 2019 verotustiedot tai vuoden 2020 aikana tehdyn muutosverokortin tiedot.

Alkuvuodesta tulleella verokortilla näkyvä tuloraja on tarkoitettu helmi–joulukuulle, eli 11 kuukaudelle. Tulorajaan on laskettu mukaan myös lomarahat.

Kun muutosverokortin tekee OmaVerossa, ilmoitetaan tämän vuoden aikana tulleet tulot sekä niistä maksetut verot. OmaVerossa on painike, jonka kautta omat tulot saa lomakkeelle automaattisesti tulorekisterin kautta.

Muutosverokorttia tilatessa pitää arvioida loppuvuoden tulot. Muutosverokorttiin merkitty tuloraja on tarkoitettu loppuvuoden tuloille.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut