Uusi konserttisarja Monikko-salissa Klaukkalassa – esiintyjinä huipputason ammattimuusikoita

Klaukkalan Monikko-salissa käynnistyy lokakuun alussa uusi konserttisarja, joka tarjoaa korkeatasoisen ohjelmakokonaisuuden Nurmijärven omassa konserttisalissa. Esiintyjiksi on kiinnitetty joukko huipputason ammattimuusikoita.

– Tähtiesiintyjistä koostuva konserttisarja nostaa Nurmijärven profiilia kulttuurikuntana huomattavasti, ohjelmasuunnittelusta vastaava Nurmijärven musiikkiopiston rehtori Tuomas Mali hehkuttaa.

Malin hahmotteleman ohjelmistopolitiikan lähtökohtana on avarakatseisuus ja monipuolisuus. Yleisön kiinnostus on kuitenkin lopulta ratkaisevaa konserttisarjan ja sen sisällön kehitykselle.

Konserttien järjestäjänä toimii Nurmijärven kunnan kulttuuripalvelut. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on alkanut hyvässä hengessä, ja tarkoituksena on, että konserttisarja voitaisiin vakiinnuttaa osaksi paikallista kulttuuritarjontaa.

– On tärkeää, että kunta ottaa vastuuta konserttitarjonnasta, sillä muuten ammattimuusikoiden toteuttamia taidemusiikin konsertteja ei juurikaan järjestettäisi. Taidemusiikissa kaupallisia toimijoita on Suomessa todella vähän, Mali sanoo.

Kunnan kulttuuripäällikkö Mia Fagerströmin mielestä akustiikaltaan laadukasta Monikko-salia on järkevää käyttää kaiken muun käytön ohessa myös siihen tarkoitukseen, johon se on erityisesti suunniteltu.

Konsertteihin kannattaa tulla kuulemaan, miten kauniisti musiikki soi omassa kotisalissamme.

Mia Fagerström

– Salin perusmitoitus on tehty akustisesti soitettavalle musiikille, joten sekä salin että musiikin ominaisuudet pääsevät näissä konserteissa esille parhaalla mahdollisella tavalla. Konsertteihin kannattaa ehdottomasti tulla kuulemaan, miten kauniisti musiikki soi omassa kotisalissamme.

– Myös salin Steinway-flyygeli on huippuluokkaa, itsekin pianistina esiintyvä musiikkiopiston rehtori Mali myhäilee.

Suunnittelutiimi painottaa, että konsertteja voi tulla kuuntelemaan hyvinkin matalalla kynnyksellä.

– Sisään voi astella kuin teatteriin tai klubikeikalle. Tässä ei tarvita musiikin asiantuntemusta eikä mitään pukukoodeja. Tärkeintä on tulla paikalle sellaisena kuin on, ja nauttia musiikin rentouttavasta vaikutuksesta. Sitä varten näitä konsertteja tehdään, suunnittelutiimi viestittää.

Konserttisarjassa kuullaan syksyn aikana barokkimusiikkia, venäläistä pianomusiikkia sekä liediä. Konsertteja toteutetaan vuosittain kuusi. Konserttipäivä on aina keskiviikko. Syyskauden konsertit järjestetään 6.10., 10.11. ja 1.12.

Konserttisarja

Helsingin Barokkiorkesteri avaa syksyn

Keskiviikkona 6.10. pidettävässä avajaiskonsertissa esiintyy Helsingin Barokkiorkesteri johtajanaan ja solistinaan cembalisti Aapo Häkkinen, joka on jo vuosia toiminut alansa kansainvälisellä huipulla.

Marraskuun konsertin soittaa 10.11. valko-venäläistaustainen lahjakas pianisti Kirill Kozlovski, joka on voittanut ensimmäisen palkinnon Chopin-keskuksen pianokilpailussa Ranskassa, Ciudad de Mallorca -kilpailussa Espanjassa sekä Jyväskylän pianokilpailussa. Kansainvälisesti esiintyvä pianisti on myös toiminut säestäjänä tunnetuille oopperalaulajille, kuten Jorma Hynniselle ja Monika Groopille.

Joulukuun 1. päivänä kuullaan Sibelius-laulukilpailun ja Lappeenrannan laulukilpailun voittanutta, ja kovassa nosteessa olevaa baritoni Aarne Pelkosta. Pelkosen pianistipartnerina on Juho Alakärppä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut