Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Heikkilä hakee Jyväskylästä kolmatta podiumiaan

Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä on tulevana viikonloppuna mukana uransa kolmannessa rallin MM-sarjan osakilpailussa, WRC Secto Automotive Rally Finlandissa, kerrotaan Juho Koski/Mikko Heikkilä Racing -tiedotuksen tiedotteessa.

Edellisessä Suomen MM-rallissa WRC3-luokan kolmanneksi ajanut Heikkilä tavoittelee Jyväskylästä podium-sijoituksen uusimista. Kilpailussa ajetaan 19 erikoiskoetta ja 287 erikoiskoekilometriä.

Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, on mukana MM-rallisarjan kauden kymmenennessä osakilpailussa, Jyväskylässä järjestettävässä WRC Secto Automotive Rally Finlandissa. Jyväskylän MM-ralli on kauden toinen Suomessa järjestettävä osakilpailu sekä samalla Jyväskylän MM-rallin 70-vuotisjuhlakilpailu.

Kauden kolmanteen MM-ralliinsa numerolla 30 starttaava Heikkilä lähtee kilpailuun latautuneena.

– Hyvillä mielin lähdetään ja mielestäni olemme valmistautuneet hyvin. Ollaan ajettu testiä tätä varten ja edellisestä viikonlopusta on vauhti vielä päällä, Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Helmikuussa ajetussa WRC Arctic Rally Finlandissa sekä Virossa ajetussa WRC Rally Estoniassa WRC3-luokan kolmanneksi sijoittunut Heikkilä hakee Jyväskylästä kauden kolmatta podium-sijoitusta. Tuoreen SM1-luokan hopeamitalistin tavoitteena on myös nostaa omaa vauhtia.

– Tuloksellisesti tavoitteena on podium-sijoitus. Kahdesti ollaan siinä jo onnistuttu ja olisi tyhmää tähdätä vähempään, Heikkilä sanoo.

– Vauhdillisesti ei kuitenkaan olla oltu edellisissä kilpailuissa aivan terävimmässä kärjessä, ja nyt tavoitteena on myös kaventaa tätä eroa ja nostaa omaa vauhtia. Ehjä ja virheetön ralli, joka päättyy podiumille on lähtökohtana hyvä, hän jatkaa.

Jyväskylän MM-ralli ajetaan tänä vuonna tavallista myöhempään perinteisemmän elokuun sijasta. Tämä tarkoittaa alhaisempia lämpötiloja sekä lyhyempää päivänvaloa. Heikkilälle hämärässä ajettavat erikoiskokeet sopivat hyvin.

– Kokkolassa ajettiin kolme pätkää säkkipimeässä eikä se tuottanut meille minkäänlaisia ongelmia. Toisaalta pimeys on jopa kiva elementti, ja meillä on autossa hyvät VisionX:n lisävalot. Onhan pimeässä ajaminen aina erilaista kuin päivällä, mutta hyvillä valoilla ei näkyvyys eteen ole paljoa huonompi kuin päivänvalossa.

Heikkilä on testannut kuluneen kuukauden aikana Skoda Fabia Rally2 Evoaan Jyväskylää varten. Suurempi lähtönumero vaikuttaa hieman auton säätöihin, mutta peruskonsepti auton suhteen pysyy samana.

– Liki täysin samoilla säädöillä mennään kuin Kokkolassa. Toiseen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla tiet voivat olla aika uraisia, ja sitä varten ollaan mietitty muutoksia autoon, mutta ensimmäisen ajokerran säädöt ovat käytännössä samat.

WRC Secto Automotive Rally Finland ajetaan 1.–3.10. Jyväskylässä. Kilpailu sisältää 19 erikoiskoetta ja 287,11 erikoiskoekilometriä.

Ensimmäinen erikoiskoe alkaa perjantaina kello 13.30. Kilpailu päättyy sunnuntaina 3.10. kello 14.15.

Kilpailua voi seurata Ylen Ralliradiosta sekä Ylen Ralli Plus-palvelusta, joka näyttää jokaisen erikoiskokeen suorana Yle Areenasta. Lisäksi erikoiskoelähetyksiä lähetetään suorana Yle TV2:lla. Lisäksi sarjan oman WRC+-palvelun kautta on mahdollista seurata rallia livenä.