Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvelle kolme maratonin SM-kultamitalistia

Kolme nurmijärveläistä maratonin harrastajaa palkittiin Jyväskylässä 18.9. Aikuisurheiluliiton (SAUL) SM-kisoissa kultamitalilla. Pia Auvinen ja Elina Ollila olivat mukana Häjyjen N55-sarjan voittajajoukkueessa ja Veikko Ollila M65-sarjan kullan saavuttaneessa joukkueessa.

Jyväskylän kisoissa oli peräti kolme suurta maratontapahtumaa. Aikuisurheiluliiton SM-kisojen ohella siellä oli yleisen sarjan kisat miehille ja naisille, samoin vuosittainen Finlandia-maraton, puolimaraton sekä kymppi.

Kisoissa oli kaikkiaan 1716 osallistujaa, joista 154 oli maaliin asti juossutta Aikuisurheiluliiton SM-maratoonaria.

Pia Auvinen ja Elina Ollila olivat mukana samassa joukkueessa ja kolmantena siinä oli Anna Kiiski Vantaalta. Veikko Ollilan kanssa samassa joukkuekultamitalin saavuttaneessa joukkueessa olivat Teijo Virtanen Espoosta sekä Esa Nuottivaara Seinäjoelta. He kaikki edustivat Hölkkä ja kestävyysliikunta seura Häjyjä, joka sai kisoista eniten mitaleita, 10 kappaletta. 23-jäsenisen joukkueen oli koonnut Veikko Ollila.

Kirkonkylässä asuva Pia Auvinen oli henkilökohtaisella ajallaan 4.01.21 ikäsarjassaan kuudes. Auvinen on viime aikoina keskittynyt enemmän ultriin eli maratonia pitemmille matkoille. Sillä sektorilla viime kesän paras saavutus on Kokkolassa tehty 24 tunnin juoksun Suomen ennätys 174,4 km sarjassa naiset 60 vuotta.

Suomen mestaruuden tuonut maraton oli Auviselle tänä vuonna 11. maraton tai pitempi kisamatka. Auvisen ensimmäisen Suomen mestaruuden tuonut maraton oli hänen 209. vähintään maratonin mittainen kisansa.

Rajamäellä asuva Elina Ollila onnistui uusimaan viime vuoden joukkue Suomenmestaruuden, nyt uudessa ikäsarjassa N55. Hän oli omassa ikäsarjassaan seitsemäs kesän ennätystuloksellaan 4.04.11. Maraton oli Elina Ollilalle 260. ja tänä vuonna 29. Hänellä on aiempia Pohjoismaiden ja SM-mitaleita myös Masters-uinneista, mutta viime vuosina maratonjuoksu on ollut hänen tärkein liikuntaharrastuksensa.

Elinan Ollilan puoliso Veikko Ollila sai henkilökohtaisessa kisassa pronssimitalin ajalla 3.27.29 sarjassa M65. Hopea oli vain 13 sekunnin päässä, mutta siihen ei nopeuskestävyys riittänyt. Vuoden ennätys parani kuitenkin yli 14 minuuttia. SM-maraton oli Veikko Ollilalle 924.