Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johanna Iivanainen lähtee Suomen kiertueelle – konsertoi lokakuussa myös Klaukkalassa

Laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen johdattaa uudella Broken River -levyllään maanläheisiin ja americana-vaikutteisiin tunnelmiin.

Suositun SuomiLOVE-tv-ohjelman solistina suurelle yleisölle tutuksi tullut laulaja juhlistaa levyä lokakuun alussa käynnistyvällä kiertueella.

Kiertue kattaa koko Suomen, ja pysähtyy myös Klaukkalan Monikkosalissa perjantaina 8. lokakuuta.

– Tämä levy on syntynyt kuin itselleen tien murtava joki, ensin vähitellen ja yhtäkkiä lähes tulvien, Iivanainen kertoo levyn synnystä.

– Olen viettänyt suuren osan elämästäni mökillämme joen varrella äitini synnyinseudulla ja Broken River -levyn useat laulut ovatkin syntyneet juuri tuon joen äärellä. Siellä luonnon rauhassa mieli käsittelee kaikkea mitä on tapahtunut tai on tapahtumassa.

Myös viitteet amerikkalaiseen kulttuuriin nousevat esille.

– Uuden levyn musiikissa on aistittavissa vaikutteita Amerikan juurimusiikista, elokuvista ja tv-sarjoista, joista mainittakoon lempisarjani Pieni talo preerialla. Tätä taustaa vasten peilaten englanninkielistä tekstiä tuntuu syntyvän joskus helpommin kuin suomenkielistä, ja niin kävi tämän levyn kanssa, Iivanainen sanoo.

Kiertueella kuullaan uuden levyn kappaleiden lisäksi myös lainasävelmiä, sekä Iivanaisen omaa varhaisempaa tuotantoa muun muassa Kadotaan uneen ja Mustarastas laulaa -levyiltä.

Johanna Iivanainen sekä laulaa että soittaa bändissä pianoa. Kitaraa ja pedal steeliä soittaa hänen aviomiehensä, kitaristi ja säveltäjä Mikko Iivanainen. Kontrabassossa on Suomen kysytyimpien basistien joukkoon kuuluva Juho Kivivuori ja rummuissa on säveltäjänä ja kapellimestarinakin tunnettu Mikko Hassinen.

Pe 8.10. klo 19. Johanna Iivanainen: Broken River -levynjulkaisukiertueen konsertti. Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala. Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut.