Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palkittu kirjailija Joel Haahtela saapuu Klaukkalaan – kertoo uusimmasta kirjastaan

Joel Haahtela vierailee Kivi-viikolla Klaukkalan kirjastossa ja kertoo uusimmasta kirjastaan Hengittämisen taito torstaina 7.10. kello 18.

Hengittämisen taito on Haahtelan kahdestoista kirja. Kirjailijana ja psykiatrina tunnettu Haahtela on saanut monia kirjallisuuspalkintoja: 2001 Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon ja 2002 Olvi-säätiön kirjallisuuspalkinnon Tule risteykseen seitsemältä.

Hän on ollut ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi romaaneillaan Elena ja Katoamispiste. Vuonna 2007 hän oli Runeberg-palkintoehdokkaana romaanistaan Perhoskerääjä.

Kirjoittamisen hän aloitti opiskeluaikanaan Tampereella, missä hän julkaisi ystävineen Unicum Zwack -nimistä ilmaista novellilehteä.

– Kirjoitin ensimmäisen novellini vuonna 1993. Sen nimi oli Silta ja pituus yksi liuska, Haahtela kertoo Kirjasammossa.

Hänen esikoisromaaninsa Kaksi kertaa kadonnut ilmestyi keväällä 1999.

– En tiedä halusinko koskaan kirjailijaksi tai uskoinko siihen, että minusta voisi tulla kirjailija. Aloitin kirjoittamisen kirjoittamisen ilosta, halusta luoda maailman, jossa voisin elää hetken, Haahtela pohdiskelee Kirjasammossa.

Klaukkalan kirjastossa Haahtelaa haastattelee Seija Mauro. Tapahtumaan on jaossa maksuttomia pääsylippuja kirjaston asiakaspalvelussa.