Perussuomalaiset nimesi aluevaaliehdokkaita – mukana seitsemän nurmijärveläistä

Kuvituskuva Päivi Taskinen-Kekki

Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallitus nimesi on nimennyt ensimmäiset 24 ehdokasta Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaaleihin.

Nurmijärveltä ehdolle asettuvat kunnanvaltuutettuinakin toimivat Heikki Heinonen, Mira Lappalainen, Tommi Lehtimäki, Jouni Maijala, Kimmo Pirkkala, Matti Putkonen ja Maiju Tapiolinna.

– Hyvältä näyttää. Vaikuttaa siltä, että ehdokkaita olisi tulossa enemmän kuin on ehdokaspaikkoja, piirihallituksen Keski-Uudenmaan aluevaalipäällikkönä toimiva Maiju Tapiolinna kommentoi.

Aluevaaleissa valittava valtuusto päättää hyvinvointialueen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Valtuustoon valitaan kuuden kunnan alueelta 69 valtuutettua.

Äänestysprosentin pelätään jäävän kuntavaalejakin vähäisemmäksi. Tapiolinna korostaakin, äänestämisen tärkeyttä.

– Tulevan hyvinvointialueen päätökset koskettavat meidän kaikkien kuuden kunnan asukkaiden arkea. Ei ole merkityksetöntä, millaisia päätöksiä tehdään ja kuka niistä päättää. Vaikka vaalit tuntuisivatkin vähäpätöisiltä ja päätöksenteko kaukaiselta, on nyt äänestettävä. Puhutaan niin isoista asioista, ettei kenelläkään ole varaa jäädä nukkumaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut