Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perttulassa pelataan juniorilentopalloa – joukkue sai kolme nimekästä kummia

Urheilu: Juniorijoukkue sai joukkuekummeiksi Akseli Lankisen sekä Pyry ja Vili Topion.

Eräänä syksyisenä perjantai-iltana Keudan liikuntasaliin kokoontui joukko innokkaita lentopallopelaajan alkuja. Luvassa ei ollutkaan Perttulan Tähden (PeTä) ihan tavalliset treenit, vaan maajoukkuetason valmennusta. Harjoitukset nimittäin vetivät miesten lentopallon maajoukkuepelaaja Akseli Lankinen sekä Beach Volleyn maajoukkuepelaajat Vili ja Pyry Topio, jotka kaikki ovat niinikään PeTän kasvatteja.

Topiot ja Lankinen lupautuivat joukkuekummeiksi junioreille. Kummit tulevat kulkemaan joukkueeen matkassa muun muassa videotervehdyksin.

– On tärkeää, että on roolimalleja ja esikuvia, jotka saavat lapset innostumaan ja motivoitumaan liikunnasta, toteaa PeTän junioreiden vastuuvalmenta Anu Lehiö.

– Tämä oli hieno tilaisuus meidän junioreille päästä tapaamaan huipputason lentopalloilijoita.

Lapset halusivat kysyä vierailijoilta, mikä on treeneissä tärkeintä.

– Tärkeintä on tulla niin treeneihin kuin peleihinkin aina hyvällä fiiliksellä, vastasi Lankinen.

Nykyinen juniorijoukkue aloitti vuosi sitten ja ehti pelata yhden turvauksen voitokkaasti ennen koronataukoa.

– Kesällä pääsimme taas pelien makuun osallistumalla Salossa järjestettyyn Power Cupiin, maailman suurimpaan lasten ja nuorten lentopalloturnaukseen, Lehiö kertoo.

– Harrastajamäärä on pikku hiljaa kasvanut ja nykyisellään PeTässä toimii sekä E- että F-ikäisten joukkueet, Lehiö jatkaa. Juniorit harjoittelevat Perttulan Keudalla kahdesti viikossa, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Juniorit odottavat innolla pian käynnistyvää turnauskautta sekä marraskuussa häämöttävää harjoituskertaa uudistuneella Olympiastadionilla.