Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivi-juhlat täyttää ensi vuonna 70 vuotta – lavalla nähdään Nummisuutarit

Kulttuuri: Kivi-juhlat täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Juhlavuoden näytelmänä nähdään Elina Kilkun ohjaama Nummisuutarit. Sitä ennen pohditaan pärekattoremonttia.

Nurmijärven Kivi-juhlien Olviretki keräsi elokuussa 1209 katsojaa Palojoen Taaborinvuorelle. Olviretkeä esitettiin seitsemän esityksen verran.

– Säät eivät esitystämme juurikaan suosineet, mutta itse esitys onnistui erinomaisesti. Esitys on saanut runsaasti positiivista palautetta, Nurmijärven Kivi-juhlat ry:n puheenjohtaja Lea Hirvasniemi-Haverinen kertoo.

Ensi vuonna Kivi-juhlat viettää 70-vuotisjuhlavuottaan. Hirvasniemi-Haverinen kertoo, että juhlavuoden valmistelut on aloitettu.

– Ensi kesänä Taaborilla nähdään Elina Kilkun ohjaamana Nummisuutarit, työnimellä Niin muuttuu maailma – Nummisuutarit, hän paljastaa.

Näytelmän casting-tilaisuus järjestetään lauantaina 30.10. kello 11–18 Palojoen työväentalolla.

Ensi kesälle on myös muita suunnitelmia. Hirvasniemi-Haverinen kertoo, että Kivijuhlat järjestää 6. kesäkuuta 2022 Taaborilla Klassikkojen uudet tulkinnat -nimisen seminaarin. Seminaarissa ovat puhumassa teatteriohjaajat Atro Kahiluoto, Samuli Reunanen ja Elina Kilkku. Tilaisuuden juontaa Aleksis Kivi -seuran puheenjohtaja Sakari Katajamäki.

– Juhlavuoteen liittyy myös Kivi-juhlien historiikin jatkaminen ja mahdollinen valokuvanäyttely sekä tietenkin Kivi-juhlien 70-vuotisjuhla. Lasten ja nuorten Pikku Kivi jatkaa aktiivista toimintaansa.

Tänä syksynä Kivi-juhlien väkeä voi nähdä 10. lokakuuta Aleksis Kiven päivän juhlallisuuksissa Aleksis Kiven patsaalla sekä kaikille avoimessa Impivaaran joulu -joulujuhlassa, jota vietetään Monikossa 13. joulukuuta kello 19.

Juhlavuoden lisäksi Kivi-juhlilla pohditaan parhaillaan Taaborin näyttämörakennusten kunnostamista.

Hirvasniemi-Haverisen mukaan suurin osa rakennuksista on ollut Taaborilla Kivi-juhlien toiminnan alkuvuosista saakka.

– Monet on rakennettu talkoilla tai saatu lahjoituksina nurmijärveläisiltä. Esimerkiksi juhlakansliamme on Krannin talon aitta vuodelta 1773. Näiden iäkkäiden rakennusten kattojen kunto on kohtalonkysymys. Osa katoista onkin jo kunnostettu. Kattoremonttien rahoitus on akuutein huolenaiheemme, hän kertoo.

Hirvasniemi-Haverisen mukaan Kivi-juhlat ovatkin käynnistäneet pienrahakeräyksen, johon kuntalaiset voivat halutessaan osallistua. Keräyksen tuotto käytetään kokonaisuudessaan Taaborin pärekattoremonttien rahoittamiseen.

– Kivi-juhlilla on yhdistyksenä oikeus ottaa vastaan myös lahjoituksia. Toivottavasti saamme yhdessä kuntalaisten kanssa Taaborin näyttämömiljöön säilymään myös tuleville sukupolville.

Lisätiedot keräyksestä osoitteessa kivijuhlat.fi.

– Suurlahjoittajan on mahdollisuus saada nimensä juhlakanslian seinään asennettavaan metallilaattaan.