Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä lapsena | "Lapsuudessani oli hyvin kesätöitä"

Ulosottoylitarkastaja, kunnanvaltuutettu Harri Lepolahti: Olen syntynyt Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan keskussairaalassa vuonna 1964. Lapsuuteni ensimmäinen asuinpaikka oli Janakkalassa Kiipulan kylässä, missä vartuin turvallisessa maaseutuympäristössä. Myöhemmin muutimme saman kunnan isompaan taajamaan Turenkiin.

Perheeseemme kuului isä, äiti ja minua 2 vuotta nuorempi veljeni. Lähistöllä asunut mummo oli myös kuin perheenjäsen ja hänen hoidossaan vietimme veljen kanssa monet kesät vanhempien ollessa töissä.

Aloitin koulunkäynnin Leppäkosken kanssakoulussa, minne oli matkaa neljä kilomeriä. Neljännen luokan jälkeen siirryin Turenkiin oppikouluun ja samassa paikassa suoritin myös lukion.

Lapsuudessa tykkäsin kovasti seikkailla kavereiden kanssa lähimetsissä. Pelasimme myös usein pihalla jalkapalloa ja muita pihapelejä. Leikimme taskarihippaa ja rosvoa ja poliisia. Kesällä kalastaminen oli oikein mieluisaa puuhaa.

Lapsuudesta on jäänyt mieleen erityisesti lämpimat aurinkoiset kesäpäivät, yhdessäolo kavereiden kanssa ja perheen mökkireissut.

Muistan, että lapsuudessani oli hyvin kesätöitä. Kävimme poimimassa marjoja, nostamassa sipulia ja punajuurta sekä harventamassa sokerijuurikasta.

Ensimmäinen tilini kesätöistä oli 20 markkaa, mistä maksoin oikein veroakin.

Töiden tultua suoritetuksi tilipussin sai käydä noutamassa konttorista, mikä oli erityisen mukava päivä. Ensimmäisen tilin kesätöistä sain muistaakseni seitsemän vuotiaana ja tili oli 20 markkaa, mistä maksoin oikein veroakin.

Minä lapsen a -juttusarjassa tutut nurmijärveläiset muistelevat lapsuuttaan.