Nurmijärven kunnan kulttuuripalkinto Meebu Lahdenpäälle – kehittänyt ja monipuolistanut paikallista kulttuurielämää

Nurmijärven kunnan kulttuuripalkinto Konstiniekan saa tänä vuonna tuottaja, yrittäjä ja kulttuurivaikuttaja Meebu Lahdenpää, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Kunnan kulttuuripalkinto annetaan vuosittain jollakin taiteen alalla ansioituneelle nurmijärveläiselle tai Nurmijärvellä vaikuttaneelle henkilölle tai ryhmälle. Se voidaan myös antaa nurmijärveläiselle tai Nurmijärvellä ansiokkaasti toimineelle yhdistykselle, tai Nurmijärven kulttuurielämään ansioituneesti vaikuttaneelle nurmijärveläiselle henkilölle.

Palkintoperustelujen mukaan Meebu Lahdenpää on vuosien aikana kehittänyt ja monipuolistanut paikallista kulttuurielämää toimimalla lukuisien teatteriesitysten tuottajana. Työtä pelkäämätön tuottaja sai Kivi-juhlien toiminnanjohtajana toimiessaan katsojaluvut nousuun. Lahdenpää on ansioitunut myös tuomalla standup-kulttuurin Nurmijärvelle.

Paljolti Lahdenpään sitkeyden ja periksiantamattomuuden ansiota on myös se, että Nurmijärven paikallishistoriaan pohjautuva Rosvot – balladi joutomiehistä -näytelmä sai maailman ensi-iltansa Nurmijärvellä kesällä 2019. Rosvot -näytelmä veti Taaborinvuorelle myös huomattavan paljon yleisöä, mistä kiitos kuuluu taiteilijoiden ja esiintyjien lisäksi myös esityksen ammattitaitoiselle tuottajalle Lahdenpäälle.

Lahdenpää ottaa kulttuuripalkinnon vastaan Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta 2021 Monikkosalissa järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Kulttuuripalkinnon jakaa Nurmijärven kunnan hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anna-Liisa Lyytinen. Palkintoon sisältyy kunniakirja ja 3 000 euron rahapalkinto.

Aleksis Kiven Seura on myöntänyt Eskon puumerkki -tunnustuspalkinnon muusikko Litku Klemetille. Palkinto jaetaan Aleksis Kiven päivänä Nurmijärvellä.

Palkinto on vuodesta 1975 alkaen annettu vuosittain henkilölle, joka on osoittanut Nummisuutarin Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä, aitoa suomalaista sinnikkyyttä ja itsepäisyyttä, ja joka näiden ominaisuuksiensa ansiosta on piirtänyt puumerkkinsä aikakirjoihin.

Palkintoperusteluiden mukaan muusikko Litku Klemetti on balalaikkaa soittava laulaja-lauluntekijä, jonka omaperäinen musiikki on noussut laajempaan tietoisuuteen sooloalbumista Juna Kainuuseen (2017) alkaen. Uusin levy Kukkia muovipussissa on ilmestynyt tänä vuonna. Kun kesällä 2021 käynnistynyt #punkstoo, punkpiirien oma #metoo-kampanja, alkoi ravistella musiikki- ja kulttuurialaa Suomessa, Litku Klemetti erotti kampanjan esille nostamista syistä yhden yhtyeensä jäsenen.

”Litku Klemetin traditiotietoinen, uutta luova ja rosoinen musiikki kohottaa elämämme korkeuksiin, vaikka arjen tantereella seisoisimme”, Aleksis Kiven Seuran johtokunta perustelee valintaansa.

Lisää aiheesta keskiviikon Nurmijärven Uutisissa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut