Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Airaksinen vieraana Klaukkalan kirjastossa – aiheena seksi

Kivi-viikon kirjailijavieras, filosofi Timo Airaksinen puhuu keskiviikkona 13. lokakuuta kello 18 Klaukkalan kirjastossa seksistä.

Hänen uusin kirjansa on nimeltään Himon ilo, jossa hän tarkastelee viihdyttävään tyyliinsä seksin kenttää ja seksuaalisuuden salaisuuksia.

Käytännöllisen filosofian emeritusprofessori miettii, millaista on eettinen seksi. Entä kuinka suhtautua nettipornoon ja prostituutioon? Ja onko mikään seksi sittenkään luonnotonta tai perverssiä? Kirjan muita teemoja ovat sallittu ja kielletty seksuaalisuus, homoseksuaalisuus, seksuaaliset poikkeamat ja parafiliat sekä seksuaalipolitiikka.

Airaksinen tunnetaan ateistina ja totuudenpuhujana. Hän on matkustanut paljon akateemisena työläisenä ja ollut tutkijana eri puolilla maailmaa.

– Kirjani tarkoitus on avartaa näköaloja ja näkymiä sekä edistää pyrkimystä vapaampaan, hauskempaan ja tyydyttävämpään tasa-arvoiseen seksiin, siis suhteessa siihen, mitä ennen on ollut ja mitä on joskus pidetty normaalina, luonnollisena ja sallittavana, Airaksinen kertoo.

Hän on julkaissut monia kirjoja, muun muassa onnellisuudesta.

Himon ilo kuuluu arvojen kriisiä käsittelevään trilogiaan. Sitä edelsivät kirjat Jäähyväiset uskonnolle – henkisyyden puolustus (2020) ja Hyvinvointivaltion hylkäämät – ikääntyneiden hoidon etiikka (2020).

Airaksisen kirjailijavierailulle on jaossa maksuttomia pääsylippuja Klaukkalan kirjastossa.