Nurmijärvelle 114 000 euron avustus – liittyy kuraattorien ja psykologien palkkaamiseen

Nurmijärven kunnalle on myönnetty 114 000 euron avustus liittyen oppilas- ja opiskelijahuollon kuraattorien ja psykologien palkkaamiseen.

Valtioneuvosto antoi viime viikon torstaina esityksen siitä, että lakiin tuodaan vuoden 2022 alussa säädökset opiskelijahuollon kuraattorien ja psykologien sitovasta mitoituksesta. Esityksen mukaan henkilöstömitoitus olisi saman suuruinen perusopetuksessa ja toisen asteen koulutuksessa.

Sekä perusopetuksessa että toisella asteella tulisi jatkossa olla vähintään yksi kuraattori 670:tä oppilasta/opiskelijaa kohti ja yksi psykologi 780:tä oppilasta/opiskelijaa kohti.

Oppilas- ja opiskelijahuollon kuraattorien ja psykologien palkkaamiseen varataan valtiontalouden kehyksissä vuodesta 2023 alkaen 29 miljoonaa euroa.

Vuodelle 2021 varattu 10 miljoonaa euroa on myönnetty valtion erityisavustuksena kunnille ja kuntayhtymille vuosille 2021—2022 käytettäväksi koulupsykologien ja koulukuraattorien palkkaamiseen sekä yhteisöllisen opiskeluhuollon ja ennaltaehkäisevän työn vahvistamiseksi. Avustusta myönnettiin 9,94 miljoonaa euroa yhteensä 120 kunnalle. Nurmijärven osuus on 114 000 euroa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut