Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Kvartetti starttaa vauhdikkaasti syksyyn – tulossa kaksi ensi-iltaa

Lepsämässä toimiva teatteri Kvartetti starttaa vauhdikkaasti syksyyn.

Tulossa on kaksi ystävyydestä ja parisuhteesta kertovaa näytelmää, joissa pureudutaan ajattomiin aiheisiin. Samalla teatterin toiminta uudistuu.

Perjantaina 8. lokakuuta Lepsämän kylätalolla ensi-iltansa sai kahden miehen ystävyyttä tutkaileva musiikkipitoinen näytelmä Kahvia ja jazzia.

Esityksen tausta on poikkeuksellinen: lopullinen näytelmä syntyi yhteistyöllä. Teatterin toiveena oli jo pitkään ollut paikallisten osallistaminen toimintaansa.

– Halusimme tarjota halukkaille mahdollisuuden oppia teatterin tekemistä ja herätellä omaa luovuutta, kertoo teatterin perustajajäsen ja näyttelijä Kirsi Mäkelä.

Sellainen mahdollisuus tarjoutui kvartettilaisten tutustuttua toimittaja ja kirjailija Helen Parttiin. Hän oli kirjoittanut näytelmän, jonka aiheet – ystävyys, rakkaus ja yksin jäämisen pelko – kiinnostivat. Teatteri halusi työstää tekstiä. Sitä tehtiin teatterikirjoittamisen kurssilla syksyllä 2020 Teatteri Kvartetin siipien alla. Nurmijärvi otti kurssin osaksi Seitsemän veljestä 150-juhlavuoden ohjelmistoa.

Ryhmä loi muun muassa kaksi uutta hahmoa.

– Oli mahtava fiilis nähdä harjoituksissa lavalla kohtauksia, joissa roolihahmo näyttelee just niitä repliikkejä, joita omalla sohvalla luovuuden huumassa kirjoitin, kurssille osallistunut Mäkelä hehkuttaa.

Estradilla nähdään uusi kokoonpano: Teatteri Kvartetin perustajajäsen Kari Storckovius sekä uudet kvartettilaiset Ville Kettunen, Juha Mäkinen, Jonna Salanto ja Esa Sjöblom. Näytelmän ohjaa Iiris Mäkelä.

Teatteri Kvartetin uudistumista jatkaa Anna Krogeruksen näytelmä Yksin sinun. Teksti valikoitui perusteellisen näytelmänlukuprosessin jälkeen.

Lavalle nousee isomman ensemblen sijaan vain kaksi ihmistä, teatterin perustajajäsenet Tytti Hannila ja Juha Lehtonen.

– Tämä on ihan erilainen näytelmä kuin meidän aikaisemmat esityksemme. Se kertoo elävästä elämästä, parisuhteen unelmista ja hankauksista, arkisista asioista, joihin on varmasti helppo samaistua, Hannila kuvailee.

– Näytelmä on tosi monipuolinen. Siinä on paljon erilaisia roolihenkilöitä, jotka liikkuvat eri paikoissa eri aikoina. Se kiehtoi meitä, Lehtonen komppaa.

Duo on työskennellyt yhdessä vuodesta 2008. Yhteisestä historiasta on hyötyä, sillä harjoitukset ovat olleet hyvin intensiiviset. Näytelmän ohjaa Jouko Myllyoja.

Näytelmän ensi-ilta on Lepsämässä 13. marraskuuta kello 15.