Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksimielinen päätös: Lepsämän vanhaa puukoulua ei korjata millään tavalla – "1,6 miljoonan remontti varastoksi ei ole järkevää"

Tuhopoltossa tuhoutuneen Lepsämän koulun tilalle rakennetaan kaksikerroksinen koulurakennus niin, että kaikki Lepsämän koulun tilat ovat uudisrakennuksessa.

Vanhaa, vuonna 1929 valmistunutta puukoulua ei korjata millään tavalla. Kyseinen, suojeltu rakennus kärsii sisäilmaongelmista.

Asiasta päätti yksimielisesti torstaina kokoontunut Nurmijärven kunnan tekninen lautakunta.

Lepsämän koulun uudisrakennus pyritään toteuttamaan muuntojoustavana tilaelementtiratkaisuja käyttäen, jolloin tilojen siirtäminen ja muuntelu on myöhemmin mahdollista, mikäli muutokset palveluverkossa sitä edellyttävät.

Vanha puukoulu jätetään matalalle peruslämmölle niin, että ylläpitokustannukset minimoidaan. Rakennuksen jatkosta päätetään myöhemmin sopivana ajankohtana.

Tekninen johtaja Jouko Lehtonen esitti lautakunnalle, että vanha puukoulu olisi peruskorjattu opetuksen ja henkilökunnan tiloiksi ja että tuhopoltetun toisen rakennuksen tilalle olisi rakennettu yksikerroksinen rakennus.

Uudisrakennuksen kustannukset olisivat olleet 1,96 miljoonaa euroa ja puukoulun korjauskustannukset 1,96 miljoonaa euroa.

Toisena arkkitehtien laatimana vaihtoehtona oli esillä se, että vanha puukoulu olisi korjattu kevyesti varastotiloiksi ja että tuhopoltetun toisen rakennuksen tilalle olisi tehty kaksikerroksinen rakennus.

Tässä vaihtoehdossa uudisrakennuksen rakentamiskustannukset olisivat olleet 3,4 miljoonaa euroa ja puukoulun korjauskustannukset 1,6 miljoonaa euroa.

Lautakunta teki kuitenkin oman ratkaisunsa ja katsoi, ettei vanhan puukoulun 1,6 miljoonan euron remontti varastoksi ole järkevää kuntatalouden hoitamista.

– Varastotiloille ei ole esitetty kunnan organisaatiosta käyttäjää, lautakunta painotti.

Lautakunta painotti myös perusteluissaan sitä, kuinka vanhan sisäilmaongelmista kärsivän rakennuksen peruskorjaus sisältää merkittäviä riskejä.

– Nurmijärvellä on huonoja kokemuksia sisäilmakorjauksista ja on perusteetonta riskeerata tätä palaneen rakennuksen korvaavaa hanketta ja sen aikataulua epävarmalla korjaamisella, koululaiset tarvitsevat toimivat tilat viipymättä.

Myös sivistyslautakunta lausui aiemmin, ettei sivistystoimialalla ole mitään käyttöä vanhalle puukoululle.