Ratamoottoripyöräilijä, valotaiteilija, ratsastaja ja taiteilija – neljä nurmijärveläistä palkittiin positiivisuudesta

Gerda-Eerika Viinanen on yksi palkituista. Taina Joutsen

Nurmijärven kunta on palkinnut neljä henkilöä positiivisuudesta. Tunnustuksen saivat ratsastaja Gerda-Eerika Viinanen, ratamoottoripyöräilijä Juho Kantola, taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja valotaiteilija Eero Helle. Palkinnot jaetaan Klaukkalan Monikossa. pakinnot jaettiin Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta.

– Kunta tekee palkittujen kanssa yhteistyötä tulevan vuoden aikana. Yhteistyö voi linkittyä esimerkiksi koronanjälkeiseen mielenterveystyöhön tai johonkin muuhun yhteisesti tärkeäksi koettuun teemaan, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo.

7-vuotiaana ratamoottoripyöräilyn aloittanut klaukkalalainen Kantola voitti Suomen mestaruuden Fin Supersport 300 -luokassa 2019. Lisäksi hän on voittanut kymmeniä kilpailuja niin Suomessa kuin ulkomailla. Kaudella 2021 Kantola ajaa Espanjan mestaruussarjassa (ESBK), joka on maailman toiseksi kovin sarjataso. Kantola on myös hyväksytty mukaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan historian nuorimpana suomalaisena.

Viinanen palkittiin Suomen ratsastajainliiton Vuoden ratsastusnuorena 2020. Hän on menestynyt alallaan askellajiratsastuksessa ja edustanut Suomea MM-tasolla passiluokissa. Viinanen valmentautuu islanninhevostalli Dynurissa Juha ja Saija Kontion luona Nurmijärvellä.

Kirkonkylällä asuvat Eero Helle toimii puolestaan toimii Bright Finland Oy:n Visual45-suunnitteluyksikön toisena luovana johtajana. Lux Helsingissä vuonna 2020 esillä ollut Day and night oli Eero Hellen ensimmäinen valotaideteos, mutta työskennellyt valojen parissa monessa eri roolissa jo pari vuosikymmentä. Helle on suunnitellut muun muassa Cheekin ensimmäisen jäähallikeikan sekä Olympiastadionin keikkojen valot, Nightwishin maailmankiertueen ja Kaija Koon, JVG:n, Juha Tapion ja Lauri Tähkän Hartwall Arenan konsertteja.

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen on monipuolinen nurmijärveläinen taiteilija. Hän tekee taidetta, joka käsittelee vammaisuuteen liittyviä kysymyksiä. Tällä hetkellä hän työskentelee Taiteen edistämiskeskuksen 3-vuotisella apurahalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut